b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_lavrov.jpg

Економіці Росії завдається шкода в результаті санкцій, але тільки за рахунок збитків для економіки країн, які їх ввели.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що західні країни пішли в Україні ва-банк і хотіли "взяти Росію на понт", передає ТАСС.

"Задовго до українськогї кризи висіло в повітрі відчуття, що наші відносини з Заходом наближаються до моменту істини. Відкладати до нескінченності проблеми на потім не виходить", - сказав Лавров на засіданні Ради із зовнішньої і оборонної політики.

На його думку, Захід "наступив на власні демократичні принципи, підтримав екстремістів".

"Або ми йдемо до партнерства, або шлях "бити вершки". На жаль, наші партнери вільно чи мимоволі вибрали другий шлях. Наші партнери на Україні пішли ва-банк, наступили на власні демократичні принципи, підтримали екстремістів. Як кажуть хулігани, хотіли "взяти нас на понт", змусити нас проковтнути приниження", - зазначив глава МЗС Росії.

За словами Лаврова, Захід не приховує, що мета антиросійських санкцій полягає у зміні режиму.

"Публічно заявляється, що санкції треба зробити такими, щоб вони руйнували економіку і піднімали народні протести. Захід однозначно показує, що вони не хочуть змусити змінити політику, а хочуть домогтися зміни режиму", - пояснив він.

Але розмови про ізоляцію Росії не заслуговують навіть обговорення, упевнений глава МЗС.

"Звичайно, нашій економіці завдається шкода в результаті санкцій, але тільки за рахунок збитків для економіки країн, які їх ввели", - додав Лавров.

Нагадаємо, 18 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що США хочуть підпорядкувати Росію своєму впливу, але це "ніколи нікому ще не вдавалося і не вдасться".

Джерело: http://ua.korrespondent.net/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!