b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_tovstij2.jpg

Сьогодні на апаратній нараді в Полтавській ОДА обговорили проведення ЗНО-2019, підвезення дітей до пунктів проходження тестування та заходи безпеки. Також визначили завдання для вчасного проведення весняно-польових робіт та недопущення розповсюдження інфекційних хвороб.

Полтавська область — найкраща з реєстрації учасників ЗНО

За попередніми прогнозами, на Полтавщині — 12600 учасників оцінювання. Це випускники закладів загально-середньої освіти та учні, студенти й слухачі закладів вищої та професійної освіти, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти. 

Учасники ЗНО обирають до 4 предметів з 11 навчальних дисциплін. Цьогоріч найбільш популярними, окрім обов’язкових, є історія України, математика, англійська мова, біологія, географія.

— Департамент освіти і науки Полтавської ОДА спільно з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти визначили дев’ять округів проведення ЗНО: Полтава, Кременчук, Гадяч, Горішні Плавні, Лубни, Миргород, Карлівка, Кобеляки, Пирятин. Сформовано мережу пунктів тестування та визначено відповідальних. Усього функціонуватиме 57 пунктів, з яких 15 — на базі закладів вищої освіти, 41 — на базі закладів загальної середньої освіти, 1 — на базі закладів професійної освіти, — прокоментувала директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко. 

Також проводять роз’яснювальну роботу щодо заборонених для користування на ЗНО предметів. Телефони, навушники, флешки й інші технічні засоби слід залишити вдома. Якщо в учасника під час тестування їх знайдуть, роботу над тестом припиняють, а результат анулюють. 

Важливою складовою є організація підвезення учнів до пунктів здачі ЗНО. З 21 травня до 13 червня має бути забезпечений транспорт, а дітям слід попередньо ознайомитися з маршрутом. Адреси пунктів проведення розмішені в запрошеннях-перепустках

Для здачі ЗНО з англійської мови на пунктах проходження ЗНО працівникам необхідно забезпечити всі технічні можливості. Зокрема, безперебійне електропостачання, звуковідтворювальні засоби. Оскільки з минулого року одним із завдань тестування є аудіювання.

Весняно-польові роботи в області проводять вчасно й оперативно

Цьогоріч представники Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА провели виїзні зустрічі з аграріями області. Щоб визначити проблемні моменти та перевірити підготовку до посівів. Суб’єкти господарювання забезпечили належну базу для проведення весняно-польових робіт. 

Сільгоспвиробники вже уклали угоди на поставку добрив, закупівлю зерна. Пропозиція мінеральних добрив достатня, а темпи закупки — вищі, ніж минулоріч. Господарство області повністю забезпечили насінням та технікою.

Цього року весняно-польові роботи розпочали на два тижні раніше, тому є перший результат. Вже підготували ґрунт, посіяли ярі культури, почали сіяти інші культури. Також частково засіяли соняшники і цукрові буряки. Збільшилась кількість площ кормових культур — є ставка на подальший розвиток тваринництва. 

— Вже почали наносити засоби захисту ґрунту — агрохімікати. Потрібно постійно контролювати обробку земель, адже це шкодить здоров’ю людей. Раніше були й випадки отруєння бджіл. Оскільки є визначені терміни обробки, ми перевірятимемо господарства, щоб попередити та викрити порушення закону, — поділився в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий. 

Полтавська область перша, де запровадили аграрні розписки. Також аграрії отримують допомогу за Програмою розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини. 

Вакцинація тварин та дотримання санітарних вимог — способи запобігти розповсюдженню інфекційних хвороб

Як і раніше, на Полтавщині існують ризики занесення інфекційних хвороб. Зокрема, африканської чуми свиней. Минулоріч в Україні зафіксували 145 спалахів хвороби, в області виявили лише 8 точок її поширення. З початку цього року в країні вже зареєстрували 19 випадків, на Полтавщині — жодного. 

— Для забезпечення сталого епізоотичного періоду треба дотримуватися заходів біобезпеки, не допускати стихійної торгівлі. Проводити вакцинацію свійських та диких тварин. Також важливо дотримуватися всіх санітарних вимог, — прокоментував начальник ГУ Держспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль. 

Існує і проблема сказу тварин. Минулоріч за кошти держбюджету в області провели вакцинацію, цього року її продовжать. Також вже розпочали весняну диспансеризацію.

Джерело: https://poltava.to

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!