Вчора, 9 червня, у центрі культури та дозвілля Кам’яних Поток мало відбутися друге засідання 6 позачергової сесії Кременчуцької райради.

Проте через намагання депутатів від «За майбутнє» та їхніх прихильників традиційно зірвати засідання, більшість депутатів райради вирішило провести засідання в іншому приміщенні.

За підсумками засідання, більшість депутатів Кременчуцької райради відправили у відставку голову райради Антона Самаркіна і обрали нового голову Дмитра Колотієвського та його заступника Едуарда Скляревського.

Вони вже зареєстровані у держреєстрі.

Нове керівництво Кременчуцької райради сьогодні намагається зайняти свої кабінети.

Нагадаємо, 3 червня у приміщенні Полтавської обласної ради мало відбутися друге пленарне засідання шостої позачергової сесії Кременчуцької районної ради восьмого скликання.  Серед іншого депутати планували розглянути питання відставки голови райради Антона Самаркіна. Проте засідання не відбулося.

Протягом майже двох годин тривали дебати у Кременчуцькій районній раді. А. Самаркін, депутати райради, зокрема директор юридичного департаменту Валерій Мирошніченко та директор Кременчуцького перинатального центру Радомир Сербін, директорка Автозаводської районної адміністрації Наталя Заводчікова та депутати обласної ради, які є членами фракції «За майбутнє» не дозволяли обраному голові Кременчуцької районної ради Дмитру Колотієвському зайняти своє робоче місце.

Серед іншого їх цікавило, чому ніхто не запросив на сесію, що відбулася напередодні. Також просили надати документи, що підтверджують повноваження. Ці документи вони побачили, але чиновники райради не прийняли їх до уваги. Варто зазначити, що А. Самаркін майже не спілкувався з Д. Колотієвським, а ховався за спини своїх підлеглих та «За майбутнівців».

Тому зустріч інколи перетворювалася на перекрикування один одного – конструктивної розмови не виходило. Саме тому до приміщення райради викликали поліцію. Д. Колотієвський написав заяву щодо перешкоджання йому виконувати обов’язки голови райради. За словами поліціянтів, до їхніх повноважень входить лише недопущення порушень порядку. Тому, цей документ вони передадуть до Кременчуцького райуправління. Саме там мають дати оцінку діям, що відбувалися у райраді.

Зауважимо, що кілька годин чиновники, а також представники міської ради: віце-мерка Ольга Усанова, віце-мер Руслан Проценко, (які є обласними депутатами фракції «За майбутнє» у Полтавській обласній раді) перебували на зібранні. Посилалися вони на те, що відстоюють інтереси своїх обранців.

Зазначимо, що Д. Колотієвський намагався поспілкуватися з А. Самаркіним, аби вирішити питання щодо виконання своїх обов’язків, але це йому не вдавалося. Тому що у розмову втручалися не лише депатути обл- та райради, а й  депутати міської ради Микола Бокован, Андрій Макаров (до речі, теж представники фракції «За майбутнє») та «слуга народу» Ігор Штефан, які також прийшли до райради.

Д. Колотієвській наполягав на тому, що через недопущення його на робоче місце можуть статися негативні наслідки. Адже Кременчуцький район залишається без керівника. Він зауважив, що А. Самаркін вже не може підписувати жодного документу, що стосуються життєдіяльності району: від виплати авансу працівникам установи до найбільш глобальних питань. Саме тому він просив правоохоронців якомога швидше надати правову оцінку щодо дій опонентів.

«Кременчуцька газета»

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!