ianik.jpg

Юрій Луценко пропонує Верховній Раді написати звернення до Інтерполу з проханням оголосити в міжнародний розшук екс-президента Віктора Януковича.

Про це він заявив під час засідання антикорупційного комітету в середу.

Він запропонував комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти звернення до Інтерполу про необхідність прийняття  рішення про міжнародний розшук Віктора Януковича і його поплічників.

"Я знаю, як приймаються рішення в Інтерполі. Дуже часто там посилаються на листи з інших країн про політичний характер переслідування. Такі випадки бувають. Ми знаємо колег з Грузії, і про мене, коли такі листи спрацьовували", - сказав він посміхнувшись.

"Але  в даному випадку лист всього українського парламенту міг би бути важливим інструментом зміни ставлення Інтерполу до цього питання. Я закликаю колег тут на комітеті підготувати проект, проголосувати і винести його на парламент", - сказав він.

Перед цим Генпрокурор Віталій Ярема повідомив, що Інтерпол затягує з оголошенням Януковича в міжнародний розшук.

"Ми давно направили всі необхідні матеріали для оголошення у розшук Януковича і його найближчих прибічників. Сім чоловік сьогодні, на превеликий жаль, не оголошені у міжнародний розшук, тому туди були відряджені – у Ліон їздили два заступники генерального прокурора, які проводили зустрічі з представниками юридичного управління міжнародної організації кримінальної поліції і там пообіцяли, що розберуться більш досконало", - розповів Ярема.

"Але до сьогоднішнього дня, на жаль, віз і понині там", - додав він.

Джерело: http://www.pravda.com.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!