b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_reiting.jpg

Лише 5-6% населення РФ заявляють, що готові нести втрати у формі соціальних витрат, зарплат, пенсій, які пов’язані з анексією Криму і проведенням прихованої війни проти України.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив директор "Левада-Центру", російський соціолог Лев Гудков, посилаючись на дані соцдослідження.

За його словами, Росій й раніше не була готова платити реальну ціну незаконної анексії Криму, яка супроводжується санкціями,  незважаючи на високе схвалення.

"І зараз не готова. Лише 5-6 % населення заявили, що готові нести втрати у формі соціальних витрат, зарплат, пенсій, які пов’язані з анексією Криму і проведенням прихованої війни проти України", - зазначив Гудков.

При цьому  більшість людей вважає, що втрати повинно нести лише вузьке коло керівників країни, які ухвалювали таке рішення, додав Гудков. 

"Це дуже характерна для російської ментальності та досвіду адаптація до репресивної держави, яка сягає корінням у радянські часи. "Мовляв, я тут ні при чому. Звісно, я схвалюю та розділяю цю політику та її основні завдання, але відповідати за це я зовсім не хочу", - пояснив він.

Разом з тим Гудков зауважив, що 94-95% населення РФ є повністю відрізаними від альтернативних джерел інформації.

"Вони отримують її лише з телевізора та прокремлівськіх ЗМІ та друкованих видань. Альтернативними каналами користуються лише 10%, а доступ до українських каналів має менше, ніж 1% населення", - зазначив Гудков.

"Тому немає іншої інтерпретації, тобто картинка реальності задана кремлівською пропагандою, а вона наполягає на моральному характері своєї політики захисту росіян, яким загрожують геноцид, нацисти, бендерівці, тощо", - підсумував Гудков. 

Джерело: http://www.pravda.com.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!