384036064.jpg

КИЇВ. 17 грудня. УНН. У Збройних Силах України незабаром буде стоворений 100-тисячний резерв. Про це під час брифінгу повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає журналіст УНН.

"Для того, щоби обороноздатність країни не була поставлена під сумнів, нам не обійтись без декількох етапів нової мобілізації на заміну тим, хто виконав свій громадянський обов'язок і захищав Україну. Таким чином ми не тільки оновимо наш склад Збройних сил, але й отримаємо за рахунок звільнених військовослужбовців потужний 100-тисячний резерв наших Збройних сил", - повідомив О.Турчинов.

Як уточнив секретар РНБО, цей резерв буде закріплений за військовими частинами, і в умовах необхідності - разом з іншими військовими буде негайно мобілізований.

Як повідомлялося, четверта хвиля мобілізації в Україні розпочнеться після Нового року й триватиме до 2 місяців.

9 вересня закінчилася третя хвиля мобілізації, закон про яку набув чинності 24 липня. Метою цієї мобілізації було збільшення чисельності бойових частин, посилення захисту державного кордону, а також створення умов для ротації.

Під час перших двох мобілізацій були приведені в бойовий стан 53 військові частини української армії і 18 частин інших силових підрозділів.

Джерело: УНН

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!