b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_yacenjuk-golovko.jpg

Один із політиків сумнівається, що звільнення Арсенія Яценюка з посади прем’єра потягне за собою звільнення голови Полтавської ОДА Валерія Головка

Політичний клінч зими-весни 2016 року, пов’язаний із перебуванням на посаді Прем’єра-міністра Арсенія Яценюка невидимими колами розгойдує і стабільність у регіонах. Так, нинішньому голові Полтавської ОДА Валерію Головку, «фронтовику» Яценюка, передрікають звільнення з посади услід за ймовірним звільненням самого Прем’єра. Озвучено навіть прізвища його наступників — першого заступника губернатора Андрія Пісоцького та голови фракції «БПП «Солідарність» Андрія Матковського.

Один із народних депутатів України, на правах анонімності, так прокоментував «Полтавщині» ці чутки:

— Це не правда. Більше того, після об’єднання БПП з регіоналами, в Адміністрації Президента вважають цей крок зрадою Порошенка, отже якогось подальшого лобіювання інтересів команди, і безпосереднього Матковського, не буде. А призначень категорично не буде.

Призначення Нового голови області — це питання переговорів Яценюка-Порошенка-Коаліції. Впевнений на 100% — збереження Головка — це буде умовою Яценюка, адже це його єдиний губернатор в Центральній Україні.

Але все це залежить від переговорів. Сьогодні є дві реальні кандидатури — Яресько та Гройсман. Попередньо Яценюк згодився піти самостійно, але при умові, що буде лояльний до нього прем’єр. Не думаю, що вони будуть робити ротації на Полтавщині.

Якщо раптом Головко забажає піти сам, головою області буде Пісоцький. Наскільки мені відомо, він був проти «ширки» Мамая-Матковського, БПП, Батьківщини та регіоналів Удовіченка. Ще раз наголошую, що і Президент, і керівництво в АП в шоці від «ширки» у Полтаві, так само Юлія Тимошенко обіцяла розібратися з участю у цьому «Батьківщини».

Джерело: http://poltava.to/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!