beliydom.jpg

Зустріч президентів США і України Дональда Трампа та Петра Порошенка найближчим часом не відбудеться, оскільки Києв відмовляється виконати низку вимог Білого дому. Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав український політолог Кость Бондаренко.

За його словами, в адміністрації президента США поставили українській стороні ряд умов, які повинен виконати Київ для того, щоб Трамп провів зустріч з Порошенком.

Зокрема, мова йде про надання Києвом звіту про використання всіх коштів, отриманих від США, крім того Україна повинна відкрити всі трансакції, які робили демократи. "А є дуже багато речей, які Україна не хотіла б розкривати, тому що були суперсекретні поставки зброї , секретні операції, пов'язані з використанням інших найманців на території України. Думаю, оприлюднення таких фактів сьогодні не дуже вигідно Україні, і вона не дуже гостинно відкриє ці речі", - розповів Бондаренко.

Також, на думку експерта, у Трампа не розуміють, чому США повинні відповідати за Україну, а не Європа?

"Нинішні розмови про можливу зустріч президента України з Дональдом Трампом взагалі не мають ніякої підстави. Наскільки мені зрозуміло, поки що ця зустріч не запланована і навряд чи вона відбудеться в найближчі тижні", - зазначив політолог.

Він додав, що глава МЗС України Павло Клімкін їздить в Вашингтон не стільки готувати зустріч, скільки розмовляти з лобістами, які обіцяють попри все влаштувати зустріч з Трампом.

Нагадаємо, раніше в оточенні президента України розповіли про цікавий сигналі з адміністрації Дональда Трампа щодо його зустрічі з Петром Порошенком.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!