b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_semenivschyna_10_DSC02477.jpg

Завжди багата талантами була Полтавська земля. На весь світ відомі твори Миколи Гоголя, Івана Котляревського, Григорія Сковороди, Панаса Мирного та інших наших земляків. Не залишився осторонь і Семенівський край, який подарував людству автора віршованих загадок, жартівливих пісеньок і високохудожніх байок Леоніда Глібова та скульптора-передвижника, дійсного члена Імператорської академії мистецтв Леоніда Позена. Звичайно, цей список не є повним. Сьогодні в нас у районі працюють десятки колективів художньої самодіяльності.

Перефразовуючи слова одного із героїв п’єси Олександра Островського «Безприданниця», який говорив, що дорогий діамант потребує дорогої оправи, можна сказати, що місцеві артисти своїм рівнем уже давно заслужили поліпшення умов для проведення репетицій та концертів. Семенівський районний Будинок культури має велику залу, яка вміщує триста глядачів. Тут постійно проводяться авторські вечори та концерти, відзначаються професійні свята, з його сцени лунають новорічні і різдвяні привітання для дітей Семенівщини. Та, попри таку велику затребуваність, даний заклад перебуває у досить непривабливому стані. Матеріально-технічна база застаріла і потребує суттєвого оновлення, а саме приміщення, особливо фойє, давно чекають на ремонт.

На жаль, сьогоднішні реалії такі, що держава, стримуючи агресора на Сході країни, не в змозі в повній мірі забезпечити потреби культурних і мистецьких закладів, і Семенівський район не став винятком у ситуації, що склалася. Але тим ціннішою стала допомога, яку надав районному Будинку культури депутат Верховної Ради України Костянтин Іщейкін. За сприяння Костянтина Євгеновича було придбано комплект сучасних прожекторів для освітлення сцени на загальну суму 75 тис. грн., із них 72 тис. грн. – субвенція із державного бюджету, 3 тис. грн. – співфінансування з районного бюджету.

Як зазначив директор Семенівського РБК Вадим Феніч, тепер глядачі зможуть у повній мірі насолоджуватися виступами артистів, бо попередня система освітлення сцени, у зв’язку із великим ступенем зносу, вже не могла належним чином виконувати свої функції, що створювало відвідувачам додаткові проблеми в плані візуального контакту з митцями, які виступали на напівосвітленій сцені.

«Хочу подякувати Костянтину Євгеновичу від імені усіх ансамблів, які працюють у стінах районного Будинку культури: це і естрадний колектив «Резонанс» (керівник Вадим Феніч), народний художній самодіяльний колектив «Подоляни» (керівник Валерій Кабачок), жіночий самодіяльний колектив «Журавка» (керівник Марія Щербина), танцювальний колектив «ViVa Dance» (керівник Оксана Дорошенко), за те, що в такий нелегкий час не оминув нас своєю увагою і надав нам таку своєчасну допомогу. А від себе особисто хочу побажати йому міцного здоров’я, наснаги і терпіння в роботі на благо Семенівського району і всієї України», – підсумував Вадим Леонідович.

Юрій КОСТЮК,
депутат районної ради,
помічник народного депутата К. Є. ІЩЕЙКІНА

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Роза 29.10.2016 18:40
Інша справа - наш місцевий скромний хлопчина!!!!!)))))
# Robin Hood 01.11.2016 08:29
Збираюсь туди на велісопедного батальйона, так, що цей комплект освітлення буде доречним, шкода, що нардеп не поремонтував фоє.....
# Костюк Юрій 25.11.2016 18:24
Допомога РБК не припинятиметься й надалі, на наступний рік в планах втілення в життя ще мінімум одного проекту по даному закладу.