b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_1542902.jpg

Педагогам урізали надбавки через нестачу грошей у місцевих бюджетах.

Кілька сотень вчителів та їхні профспілкові лідери, які представляють майже всі райони області, 4 грудня провели акцію протесту перед будівлею Тернопільської облдержадміністрації та облради. Про це повідомляє видання Дзеркало тижня. Причиною протесту стало скасування 20% надбавок за престижність педагогічної праці в п'яти районах області - Тернопільському, Козівському, Лановецькому, Підволочиському та Бережанському.

У Кременецькому районі з листопада цього року рівень надбавок знизили до 10%. "Чому вчителів поділили на чорних і білих?" - обурювалися педагоги.

Вчителі вимагали від нового уряду скасувати постанови №88 та №89 від 25 березня 2014 року, які визначають рівень надбавок педагогам (20%) і бібліотекарям (50%) як граничний. Оскільки це означає, що місцева влада може його коригувати. Педагоги закликають у всіх районах виплачувати ці надбавки в максимальному розмірі.

Від уряду, зокрема Мінфіну, і Верховної Ради вчителі також вимагали не знижувати соціальні стандарти при формуванні та затвердженні державного бюджету на 2015 рік, ввести Єдину тарифну сітку в повному обсязі і не допускати практики вимушених відпусток без збереження зарплати педагогам.

Схожі спільні вимоги напередодні погодили і підписали керівництво облради та обласної ради профспілок.

"Обласна рада повністю підтримує вимоги вчителів і домагається скасування постанов №88 та №89", - сказав журналістам голова облради Василь Хомінець.

У четвер депутати облради розподілили додаткову дотацію з державного бюджету для області в розмірі майже 50 мільйонів гривень. Начальник Департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скібіляк заявив з трибуни представницького органу, що в цю суму входить надбавка педагогам в повному розмірі.

Раніше Корреспондент.net повідомляв, що соціалка в країні під загрозою, оскільки в регіонах України закінчуються гроші. Зокрема, в Асоціації міст України заявляли, що в бюджетних установах українських міст закінчуються гроші на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв на листопад-грудень. Держбюджет покриває фінансування органів місцевого самоврядування на 80% від реальної потреби.

Джерело: http://ua.korrespondent.net/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Аттила 04.12.2014 18:54
Хай терплять, який приклад ці несвідомі вчителі показують молодому поколінню!
# Злидня 04.12.2014 19:07
Тюююююю...Гроші урізали?Чого б це? :-)