Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2017/02/bogdan.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2017/02/bogdan.jpg'

6 лютого православні християни та греко-католики вшановують пам’ять преподобної Ксенії. У народі цей день називають «Оксанин день», «Оксани-Дороти» й примічають: «Яка Оксана – така й весна»: коли Оксанин день ясний, тихий, то й весна буде гожою, якщо в середині дня – сонце, то й весна рання, а коли курить-мете – холоди затягнуться надовго.

Що ж означає ім’я Оксана?

Оксана – жіноче ім’я, що має грецьке походження і пов’язане з грецьким словом «ксенос», яке означає «чужоземний», «чужий». Деякі дослідники висловлюють думку, що ім’я Оксана є похідним від імені Ксенія. У такому випадку воно може означати «гостинна».

Яка ж вона – загадкова чужинка Оксана? Цілеспрямована, незалежна, «собі на умі». Батькам не завжди вдається на неї впливати. Оксана цілком віддається своїм захопленням та хобі, занурюється у них із головою і не помічає нічого навколо. Ксюша – дівчина самолюбна і навряд у суперечці з вами визнає, що не мала рації. Захистити себе і відстояти власну правоту – ось її мета, шлях до якої нерідко добряче розхитує нерви. Оксані варто спокійніше ставитися до подій, які з нею трапляються, та до зауважень на її адресу.

Оскільки Оксана – чутлива і схильна до безпідставних хвилювань, у спілкуванні з нею варто виявляти обережність. А ось що вона справді любить у дружніх розмовах, то це вислухати розповідь про ваші турботи і проблеми. Тож якщо у вас поганий настрій, варто зустрітися з Оксаною за чашечкою кави. Вона чудовий слухач і порадник – майже психолог!

Сумісність імені Оксана

Ім’я Оксана вдало поєднується з по батькові Іванівна, Денисівна, Юріївна, Єгорівна, Борисівна. Хороша сумісність імені Оксана з такими чоловічими іменами: Віктор, Борис, Аркадій, Олександр, Григорій, Геннадій, Володимир, Ігор, Євген, Михайло, Кирило.

Ми вирішили запитати у власниць такого прекрасного імені, як вони ставляться до свого імені?

Оксана Богдан:

bogdan.jpg

«Оксаною мене назвала сестра Віта. Для мене це хороше, гучне, велике і просте ім’я. Оксана – натура сильна, активна, рішуча, не зупиняється на півдорозі і прагне обов’язково досягти поставленої мети. Я люблю своє ім’я і дуже ним пишаюсь»

 Оксана Дорошенко:

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_02_doroshenko.jpg

«Оксаною мене назвали дідусі. Спочатку хотіли назвати Мариною, але так як старший брат Андрій, то стала українською Оксаною. Моє ім’я подобається, але люблю, коли рідні та друзі величають мене Ксю, Ксюня, Ксюша, Ксюшенція, Оксі...»

Оксана Кадин:

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_02_kadyn.jpg

«Ім’я мені дала моя бабуся Валя. Воно означає «іноземка», але такою себе не вважаю зовсім – ні в родині, ні в колективі, ні в Україні, бо щиро вірю у справедливість і добро. Вважаю, що зміни на краще залежать від кожного з нас. Бажаю всім миру і здоров’я»

Оксана Литвиненко: 

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_02_lytvynenko.jpg

«Оксаною мене назвав мій хрещений батько Олексій Олексійович Дудник. Чому саме Оксана – відомо тільки йому. На мою думку, це прекрасне ім’я. У перекладі з грецької мови «чужоземна», «гостинна». Узагалі я дуже люблю ходити у гості, а також їх приймати. Подобається подорожувати, хоча й рідко це виходить»

Оксана Отченашенко:

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_02_otcenashenko.jpg

«Назвали мене тато і мама. Моє ім’я зустрічається досить рідко, і тим мені подобається ще більше. Майже завжди називають мене Ксюхою. По життю іду з цим ім’ям упевнено»

Оксана Стрибко:

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_02_strybko.jpg

«Для мене моє ім’я означає те, що я – мандрівниця. Воно має грецьке походження та означає «іноземка» та «гостинна». Назвала мене мама на честь медсестри, яка врятувала мені життя. Я задоволена своїм ім’ям. Називають мене по-різному – Оксанка, Ксюха, Ксюшка, Ксюндер»

Оксана Трюхіна:

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_02_tpuhina.jpg

«Я навіть не можу сказати, що воно мені подобається, – я з ним одне ціле, інакшого собі й не уявляю. Так мене назвали батьки на честь бабусі Ксенії. За це я їм дуже вдячна, адже усі гарні риси характеру, такі як цілеспрямованість, самостійність, наполегливість, вірність, чутливість, мені притаманні. У сімейному та дружньому колі всі називають Ксюшею. Я пишаюсь своїм ім’ям»

Оксана Федорченко:

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_02_fedorchenko.jpg

«Красиве, ніжне ім’я. Мені воно подобається. Своїм ім’ям я завдячую батькам. Оксани – різносторонні особистості, які постійно навчаються, шукають щось цікаве, знайомляться з новими людьми. І це мені  подобається»

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

+1 # принцеска 06.02.2017 14:06
Цікавий матеріал 8)
+1 # Robin Hood 10.02.2017 16:11
Ну за весну можна не хвилюватись, гарна буде.... :P :P :P