b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_DSCN5812.jpg

1 вересня в Україні стартував новий навчальний рік. На жаль, у Семенівському районі він розпочався не для всіх. Уже наступного дня після Свята знань до редакції звернулися члени батьківського комітету Вереміївської ЗОШ І-ІІ ст. Щоб розібратися в ситуації, трохи повернемося у минуле. 23 червня ц. р. на пленарному засіданні 38 сесії районної ради питання про закриття Вереміївської школи не знайшло підтримки у депутатів, які тоді дослухалися до волевиявлення місцевих жителів. Та 2 вересня у Вереміївці можна було побачити зовсім протилежну ситуацію. Про неї повідала директор школи Юлія Вендіна: «Перед початком навчального року отримали попередження про можливе звільнення педпрацівників. Перед цим приїжджала експертна комісія, яка перевірила школу на аварійність. Звісно, проблеми з покрівлею закладу давно відомі, та ми доклали всіх зусиль, щоб відремонтувати її. І ось 1 вересня ми успішно провели свято Першого дзвоника, а наступного дня дітей уже не пускали до приміщення. Натомість чекав шкільний автобус для підвезення учнів до сусідньої Веселоподільської ЗОШ І-ІІІ ст. Батьки хочуть, щоб їхні діти навчалися у своїй рідній школі».

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_DSCN5803.jpgСлід відмітити також, що під час туристичного зльоту цього року у школі розміщали школярів з усього району. На сьогодні шкільний контингент Вереміївської ЗОШ складає 18 учнів, для яких створені комфортні умови для навчання. Класи для проведення навчальних занять відремонтовані, створено безпечні умови для дітей. Вереміївці уже зверталися як до районної влади, так і до Міністерства освіти. Вони заявляють, що хочуть бачити своїх дітей у рідній школі. «Як можна так байдуже ставитися до наших дітей», – одноголосно говорять батьки. А діти, у свою чергу, проводять екскурсію по школі, де все таке рідне, з радістю показують улюблені класи.

З усього вищесказаного зрозуміло, що Вереміївська громада зовсім не має наміру знайти чи покарати винних у проблемі, що виникла. Вона просто прагне, щоб її почули та зважили на прохання батьківського комітету про функціонування школи. І це прагнення батьків ми розуміємо. Але ж є і такі, котрі міркують зважено. По-перше, це зовсім недостатня кількість учнів у школі, що розрахована близько на 300 місць. До того ж, діти здобувають якісну освіту в колективі – укомплектованих класах. По-друге, це досить близька відстань до Веселого Подолу, де місцева школа готова приймати учнів із сусіднього села. І по-третє, що є головним, це спроможність сільської ради утримувати школу.

Тож, чи доцільно утримувати Вереміївську загальноосвітню школу І-ІІ ст.?

Питання риторичне...

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# сергій 04.09.2015 08:41
Для підтримання встановленої санітарними нормами температури в приміщеннях школи (18 градусів) необхідно за опалювальний період "спалити" 15-20 тис.кубометрів газу. Може краще знайти інше приміщення для 18 учнів?
# Nata 05.09.2015 16:26
Батьки зовсім не проти знайти інше приміщення. Але в селі, а не на околиці.
# София 04.09.2015 08:54
да выборы просто уже на носу, при всех властях хотели закрывать или как говорили во времена Януковича "оптимізація" учебных заведений! разве это первая школа в районе закрыта?????а сколько их было закрыто и никто это темы не подымал!
# сергій 04.09.2015 09:00
Цікаво, а скільки вчителів викладає для цих 18 учнів?
# Саня 04.09.2015 09:38
21 з техпрацівниками :lol: :lol: :lol: :lol: