b_385_225_16777215_00_images_news_2017_abetka_1381868177_harchi.jpg

А чи знаєте ви, що люди завжди дотримувалися певних дієт, властивих для тих територій, на яких вони проживають.

У деяких регіонах нашої планети віддають перевагу низькокалорійній дієті, в деяких харчуються переважно морепродуктами чи рослинною їжею, одні народи воліють уживати молочні продукти, інші – м’ясну їжу.

Єдине, що спільне у всіх цих дієт, – вони засновані на екологічно чистих продуктах з мінімальною обробкою.

Горіхи. Дієтологи стверджують, що вживання в їжу горіхів кілька разів на тиждень знижує ризик захворювань серцево-судинної системи.

Ягоди. Ягоди містять мало цукру і багато клітковини. Чорниця підвищує пам’ять, малина і суниця містять велику кількість елагової кислоти – потужного антиоксиданту, який, за даними Американського товариства боротьби з раком, має протиракові властивості.

Бобові. Боби містять дуже велику кількість клітковини, яка допомагає контролювати вагу, захищає від захворювання на діабет, а також запобігає раку прямої кишки і хвороби серця.

Свіже молоко. Свіже молоко містить велику кількість ліноленової кислоти – речовини, що захищає від онкологічних захворювань. Крім того, в ньому багато вітамінів, мінералів і корисних бактерій.

Натуральне м’ясо. М’ясо від корів, що харчуються травою, сильно відрізняється за складом жиру від м'яса із супермаркету. У ньому високий вміст жирів омега-3. Воно є багатим джерелом білків і вітаміну B12, не утримуючи при цьому стероїдів, гормонів та антибіотиків.

Лосось. Риба – це найкорисніший продукт у тому, що стосується боротьби зі старінням. Холодолюбива жирна риба, наприклад, дикий лосось, сардини, скумбрія, оселедець містять жирні кислоти класу омега-3, які захищають мозок і серце, підвищують настрій і знижують кров’яний тиск.

Яйця. Яйця, які багато хто вважає ідеальним природним продуктом, містять багато білка і порівняно мало кілокалорій. У жовтку міститься холін – найважливіша поживна речовина для мозку, а також лютеїн, корисний для зору. Правда, за високого вмісту холестерину (дуже потрібної організму речовини, яка, однак, у великих кількостях починає йому шкодити) лікарі не радять їсти яйця частіше, ніж раз на тиждень.

Яблука. Яблука корисні не тільки для зубів, але й запобігають раку легенів, діабету і астмі. В одному яблуці міститься п’ять грам клітковини і набір поживних речовин, включаючи вітамін K, корисний для кісток. Крім того, з’ївши яблуко за півгодини до прийому їжі, ви стримаєте свій апетит.

Капуста. Білокачанна, брюссельська, броколі – всі види капусти містять індоли, речовини, що знижують ризик онкологічних захворювань. Крім вітамінів, вони також містять сульфорафан, який допомагає організму очищатися від шкідливих хімічних речовин.

Гранатовий сік. Гранатовий сік містить велику кількість антиоксидантів. Дослідження показали, що він знижує кров’яний тиск і уповільнює утворення пухлин.

Зелений чай. Хоча всякий чай корисний, зелений чай містить унікальну комбінацію хімічних речовин, що містять протиракові властивості. Крім цього, він також допомагає контролювати вагу.

Цибуля і часник. Згідно з безліччю досліджень, цибуля і часник допомагають боротися з різними онкологічними захворюваннями.

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Рейтинг:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна