b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_sport_0559.jpg

Семенівський НВК №2 – навчальний заклад, до структурних підрозділів якого входять дошкільна група, загальноосвітня школа, профільні класи (8-11) філологічного, біотехнологічного та технологічного профілів, студія образотворчого мистецтва. У навчальному закладі одержують дошкільну підготовку 33 вихованці дошкільної групи та загальну середню і профільну освіту 317 учнів школи. Тут працює 37 учителів, більшість яких  досвідчені, творчі та талановиті. Для них зробити шкільне життя і навчання для наших вихованців цікавим, легким, важливим і необхідним у повсякденному житті – аксіоматично.

Проте для того, щоб реалізувати наші спільні завдання, потрібно створити необхідні умови, які б сприяли цьому розвитку. Однією з них є впровадження в навчальний процес здоров’язберігаючих технологій. Адже здорова дитина – це майбутнє нашої країни. Орієнтація школярів на здоровий спосіб життя, дбайливе ставлення до власного здоров’я та здоров’я інших людей, здатність застосовувати в умовах конкретної ситуації сукупність компетенцій – найважливіше завдання педагогічного колективу, батьків, громадськості.  Цьому сприяють уроки «Основи здоров’я», факультативні курси «Природа і здоров’я людини», «Основи медичних знань».

Але головна умова для зміцнення здоров’я – це організація спортивних занять, що сприяють активізації рухової активності дітей. Крім уроків фізкультури, в навчальному закладі систематично працюють секції волейболу, баскетболу, футболу, дзюдо, настільного тенісу, проводяться  заняття туристичного гуртка. У системі позакласної спортивної роботи – загальношкільні змагання з різних видів спорту, участь у районній спартакіаді, «Веселі старти» для молодших школярів, «Козацькі розваги» для учнів 5-6 класів, які спрямовані на формування почуття патріотизму та розвиток інтелектуальних, творчих та фізичних здібностей учнів. Щороку восени в школі проводиться «День фізкультурника» – загальношкільне спортивно-масове свято, в якому поєднуються як масові заходи, так і змагання в індивідуальних заліках, визначаються найсильніші, найспритніші, найвитриваліші. І не важливо, хто переміг, а хто потерпів поразку. Загальний дух піднесення, азарту, позитивна емоційна атмосфера – важливі фактори, які сприяють пропаганді здорового способу життя.

Проте в зимову пору року умови для фізичного розвитку школярів були дещо обмежені: невелика спортивна зала, недостатня її укомплектованість спортивним обладнанням не задовольняла потреб підлітків. Старшокласники заздрили міським ровесникам, які мали змогу розвивати свої фізичні можливості на тренажерах. Тренажерна зала в школі – це не розкіш, а вимога часу. Молоді люди прагнуть бути красивими, стрункими, сильними і, звичайно ж, здоровими.

Завдяки підтримці і безкорисливій допомозі депутата Верховної Ради України Костянтина Євгеновича Іщейкіна мрія школярів Семенівського НВК №2 збулася. Протягом І семестру 2015-2016 навчального року на першому поверсі приміщення навчального закладу зусиллями  вчителів та обслуговуючого персоналу було обладнано тренажерну залу. Кошти на придбання матеріалів для ремонту кімнати виділив відділ освіти, молоді та спорту Семенівської державної адміністрації. За сприяння народного депутата придбані тренажери та виділені кошти на  завершення ремонту покрівлі основного приміщення навчального закладу.

І ось у відремонтованому приміщенні встановлено десять довгоочікуваних тренажерів, які призначені для розвитку всіх груп м’язів, включаючи кардіонавантаження. Вони дадуть змогу коригувати фігуру, нарощувати м’язи, а також зміцнювати серцево-судинну систему. Відкриття тренажерної в нашому навчальному закладі та ремонт покрівлі приміщення школи створили умови для зміцнення здоров’я шкільної молоді, розвитку фізичних та інтелектуальних можливостей дітей. Неоціненна допомога народного депутата – свідчення небайдужого ставлення до проблем освіти в Україні і розуміння непересічної важливості шкільного виховання. Діти – наш найдорожчий скарб, надія, гордість і майбутнє України. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх – святий обов’язок влади і громадськості. Тільки тоді вони виростуть здоровими, щасливими та впевненими у прийдешньому дні.

Олена ДУШКО,
Юрій КОСТЮК

P. S. Адміністрація, педагогічний та учнівський колективи, батьківська громадськість Семенівського навчально-виховного комплексу №2 щиро дякують Костянтину Євгеновичу за турботу про здоров’я підростаючого покоління. Щиросердно бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, миру, добробуту, оптимізму, удачі, радості від кожного прожитого дня. Хай Бог благословляє Вас на милосердні вчинки і оберігає від усіх життєвих негараздів.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_sport_0555.jpgb_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_sport_0556.jpg

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Robin Hood 12.04.2016 05:09
Тринажерний зал - мрія мого дитинства.Радий за семенівців, хоч якась альтернатива тету і каштану. Респект депутату... 8)
# death_star 12.04.2016 05:24
тепер треба від Каштана відучувать)
# Вічно молода подружка очільників 12.04.2016 05:40
Цитирую death_star:
тепер треба від Каштана відучувать)

Тю, блін, а я тіки привчилася. Сижу там, як та тр...да івановна, жду свого "очільника", а кругом одні діти очільників, та пару тройк :lol: алкашів мого возрасту....
# Друг Алины Кабаевой 12.04.2016 11:43
Вот это ты молодец так держать и дальше :oops: :oops:
# Ясне сонечко 12.04.2016 12:04
Все, досить там сидіть 8) Бігом у тренажерну залу качати біцепси, тріцепси чи ще шось. :P Хоча зараз період городів... можна й там підкачатися, на граблях, лопаті, вилах :lol: :lol: Вибір величезний... ;-)
# Хвеська 12.04.2016 13:28
Цитирую Вічно молода подружка очільників:
Тю, блін, а я тіки привчилася. Сижу там, як та тр...да івановна, жду свого "очільника", а кругом одні діти очільників, та пару тройк :lol: алкашів мого возрасту....

Не надо тіряться.Можна і діток очільників підтрінірувать, трініровка з молодими жеребчиками піде на пользу, хотя шо з них взять, пропиті та прокурені. одне расстройсво.А вмєсто чипа-чупси куплять віагру так жирно буде.
# Ясне сонечко 12.04.2016 08:41
Головне, щоб зуміли залучити та зацікавити підлітків! Про літо теж треба подумати... Задумка дійсно гарна :-) :-)
# Лара Крофт 12.04.2016 12:14
Ага, школу закриють до наступного навчального року, а літом знову Каштан, Береза, Дуб
# Аттила 12.04.2016 09:55
Молодці! Спорт - сила! Каштан - дерево!
# Кнопка 01.05.2016 09:57
Цитирую Аттила:
Молодці! Спорт - сила! Каштан - дерево!

хто б спорив :lol: :P
# Євдокія 12.04.2016 10:13
Появилась можливість молоді мікрорайону цукрозаводу проводити корисно вільний час. Можна в тренувальні заняття вводити елемент змагань- хто більше, швидше. Школа своїх колишніх випускників, думаю, пустить у тренажерний зал, бо вони ж уболівають, щоб молоді люди були зайняті корисними справами, а не розпиттям алкоголю, бійками, крадіжками, що зараз процвітає в тотальній обстановці безнадії.
# Євдокія 12.04.2016 19:53
Олеже, хто хоче працювати, той знаходить можливість заробити на прожиття своїми руцями, якщо вони з того місця виросли, або головою (розумом). Для ледарів ніколи немає роботи. У районі і поза його межами є робочі місця - було б бажання трудитись. Навіть на посади державних службовців (вони, правда, низькооплачувані) постійно в газеті друкуються оголошення про конкурсний відбір. У фермерів, підприємців є робота. Там працює багато молоді. Це вже не період розрухи в 90-і роки.
# nova pravda 01.05.2016 15:21
ПРАВДА а чого втвоїй першій не має трінажора? ти рада?