Хай літають завжди журавлі, колоски видзвонюють налиті, ми за те, щоб мир був на землі для усіх дітей на цілім світі.

Мир... Це, мабуть, єдине, чого так бажає кожен українець зараз. Мир, безпека, стабільність – ось що найважливіше. Нині, як ніколи, відчуваємо в цьому потребу. Тому, усвідомлюючи себе частинкою великого українського народу, рада учнівського самоврядування та вчителі Заїчинської школи долучилися до світового відзначення Міжнародного дня миру, який святкується в Україні 21 вересня з 2002 року. З цієї нагоди було проведено патріотичний танцювальний флешмоб під назвою «Діти України за мир».

Захід, у якому були залучені майже всі учні, пройшов у спортзалі школи. Головною  метою заходу стало бажання закликати всіх і показати всім, що діти хочуть жити, творити, навчатись та рости під мирним небом, у мирній країні. Діти з великим задоволенням, відповідальністю та хвилюванням підійшли до підготовки флешмобу. Учні початкових класів намалювали малюнки, закликаючи усіх до миру та єднання. Учні старших класів М. Дзюбан, О. Дзюбан, Т. Кадук, Р. Лозанова, В. Полив’яна, Ю. Полив’яна підготували вірші та продумали рухи для флешмобу. У цей день діти, передаючи дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, проходячи серйозні випробування, продовжує залишатись незалежною та самодостатньою, одяглися у вишиванки, а на обличчях малювали фарбами Прапор України. Маленькі українці виявили неабияке бажання зобразити національний символ на своїх щічках. Упевнені, що проведений флешмоб надихнув усіх дорослих, дітей та лідерів самоврядування замислитися над тим, якою може бути роль і власний внесок кожного у справу миру, а також дав можливість продемонструвати прагнення до єдності та миру в Україні. Дійство закінчилось скандуванням: «Слава Україні! Героям Слава!».

А 23 вересня було проведено урочисту лінійку «Минулого вогонь не згасне», присвячену 73-ій річниці визволення Полтавщини, яку підготували 10 і 5 класи, та приурочену до цього дня виставку квітів. Розпочався захід із Гімну, який співали всі присутні. На лінійці учні 10 класу Н. Акулова, Є. Кравченко, М. Полив’яна, О. Радченко, В. Романюк, О. Ромашко, О. Сирота декламували вірші, ведучими було згадано ті події і трагічні факти з історії нашого краю про те, як проходило звільнення Полтавщини від фашистів, про великий, безмірний героїзм нашого народу у Великій Вітчизняній війні, за що ми в неоплатному боргу перед визволителями. Пам’ять загиблих вшанували  хвилиною мовчання. Увесь зміст заходу гармонійно доповнював музичний супровід, по закінченню якого учні 5 класу Д. Гетьман, Я. Гетьман, Д. Лисенко, А. Міщенко, Ю. Третяк, В. Черненко і учениця 6 класу М. Ракович продекламували вірші про Україну та затанцювали український танок. Після завершення заходу відбулося покладання квітів учнями школи до меморіалу загиблим воїнам-односельцям. Також у цей день було проведено виставку квітів, як пам’ять про загиблих воїнів, на особливу тему – цілісність і єдність України. Державні символи України із квітів, чудові експонати – усе це і значно більше можна було побачити у Заїчинській ЗОШ цього дня. Учні 7 класу разом із своїм класним керівником К. І. Власенко створили композицію в пам’ять про полеглих за Україну, а саме про «Останній шлях» Володимира Шульги.

mt_gallery: «Діти України за мир»

Це чудовий захід, який єднає учнівський та учительський колективи. Діти і класоводи проявляють творчість при оформленні квіткових композицій. У хід ідуть не тільки квіти, а й інші матеріали. Учасникам дійства креативу – не позичати. Час і неабияка майстерність знадобились представникам школи, які створили чудові композиції. Усі попрацювали на славу, доклали чимало зусиль, аби з допомогою квітів, природного матеріалу, дарів осені передати любов до рідного краю. Людська фантазія, золоті руки створили дива.

Усі заходи, які були проведені, сприяють патріотичному вихованню, розвиткові творчих здібностей дітей, бажанню примножувати родинні традиції, берегти свою національну культуру, а також виховують глибокі почуття любові до рідного краю та свого роду. Діти ще раз підкреслили своє прагнення до єдності та миру в Україні.

Яна ДАЦЕНКО,
педагог-організатор Заїчинської школи

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# мішель 07.10.2016 16:41
Все це добре...Але хочеш миру -готуйся до війни.Пісні і малюнки це добре.але треба впроваджувати "воєнку"..... У рабів на галерах там теж був мир і стабільність... ;-)