b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_semenivschyna_10_rud.jpg

На сьогоднішній день важко переоцінити ту роль, яку покладено на територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Семенівської РДА в плані захисту громадян похилого віку, інвалідів та інших соціально незахищених верств населення нашого району. Працівниками терцентру постійно реалізовується державна політика у сфері соціального захисту малозабезпечених громадян: проводиться робота по виявленню та обстеженню матеріально-побутових умов проживання пенсіонерів та інвалідів з метою визначення їхніх потреб в одержанні соціальної допомоги, формується електронна база даних таких громадян, забезпечується якісне соціальне обслуговування.

Оскільки кількість людей, що отримують послуги Територіального центру, щороку зростає, а його фінансування, в кращому випадку, залишається на одному й тому ж рівні, дедалі частіше виникає проблема матеріального і технічного забезпечення. Дану ситуацію не зміг обійти своєю увагою депутат Верховної Ради України Костянтин Іщейкін. Народний обранець, домігшись виділення 4-мільйонної субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток Семенівського району, спрямував п’ятдесят тисяч гривень саме на придбання обладнання для Територіального центру соціального обслуговування. Указана сума уже повністю освоєна. Придбана сучасна оргтехніка, інвалідні візки для людей, що втратили кінцівки або не в змозі самостійно пересуватись, швейна машинка для підрозділу в селі Оболонь, але найголовніше придбання – це надсучасний апарат ультразвукової терапії вартістю двадцять дев’ять тисяч гривень.

«Даний прилад має великий спектр дії: перш за все, це профілактика захворювань гайморової пазухи, лікування хронічних і гострих болів у м’язах і суглобах та інші фізіотерапевтичні процедури», – розповідає медсестра Територіального центру Людмила Анатоліївна Рудь.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_semenivschyna_10_DSC02473.jpgСлова подяки висловила директор установи, депутат Семенівської районної ради (від РО «Рідне місто») Феніч Світлана Сергіївна: «Останні два роки дуже гостро відчувалася необхідність і велика потреба в даному апараті. Намагалися отримати фінансування на його придбання з місцевих бюджетів й одночасно шукали спонсорів «на стороні», але таким чином змогли придбати лише малоцінні засоби. Тому ініціатива Костянтина Іщейкіна була актуальною і дуже своєчасною для нас. Від імені всіх працівників Територіального центру хочу подякувати йому за те, що не залишає поза своєю увагою малозахищені категорії населення. Зуміти відчути біль нужденних, як власний, простягнути руку тим, хто опинився у скруті, хто страждає від хвороби чи байдужого оточення, гостро потребує хліба насущного або душевної розради, можуть тільки люди з добрим, чуйним серцем. Тому сподіваємось на подальшу плідну співпрацю на благо  жителів Семенівського району».

Юрій КОСТЮК,
депутат районної ради,
помічник народного депутата К. Є. ІЩЕЙКІНА

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Robin Hood 27.10.2016 18:44
Дивно, що ще нічого поганого не написали, мабуть сніг випаде... :eek: :eek: :eek:
# Злидня 28.10.2016 08:31
Та почекай ;-)