Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2016/semenivschyna/12/14122016.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2016/semenivschyna/12/14122016.jpg'
14122016.jpg

Відкрита рана нашої землі «відомая» на всі її округи. Ти чорна пляма у історії її, ти – місце, де померли люди (Б. Приступа)

У пам’яті людей назавжди закарбувалися події тієї страшної ночі, що розділили життя на «до» і «після» аварії на Чорнобильській АЕС. Уже 30 років минуло відтоді, та Чорнобиль знову і знову нагадує про себе тисячами смертей та невиліковних хвороб. Біль тяжкої трагедії назавжди залишається кровоточивою раною у серцях українців.

На приборкання аж ніяк не мирного атома були кинуті тисячі ліквідаторів наслідків аварії, які ціною власного здоров’я та життя рятували нас від неминучого лиха. Ця трагедія, коли над квітучим Поліссям здійснявся у нічне небо зловіщий радіаційний вибух, завжди буде об’єднувати усіх одним спогадом, однією печаллю,однією надією.

14 грудня о 10 годині біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської аварії відбувся захід, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь члени районної організації «Союз. Чорнобиль. Україна», ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС на чолі з головою організації Анатолієм Святним, голова райдержадміністрації Віктор Федоренко, голова районної ради Віктор Юрченко, заступник селищного голови Сергій Полупан, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Дондоха, представники трудових колективів та громадськість району.

Указом Президента України від 10 листопада 2006 року №945 «Про день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» встановлено відзначати щороку 14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У цей день у 1986 році було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Величний подвиг здійснили ті, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії, хто ціною власного здоров’я, а то й життя приборкав розбурханий реактор, аби захистити світ від неминучого лиха. Скільки їх уже відійшло у вічність.

mt_gallery: Мужніть і біль Чорнобиля

Ведуча заходу Галина Чорнобай висловила щирі слова подяки всім ліквідаторам за їх мужність, героїзм та самовіддачу. Світлу пам’ять своїх мужніх земляків ушанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу. Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про загиблих чорнобильців, шануймо живих і робімо усе можливе, щоб ніколи не падала над землею гірка зірка, яка зветься Полин.

Олена БУГАЙ

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# elpog 14.12.2016 18:41
Світла память померлим і подяка живим ліквідаторам.