Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2018/01/16012018.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2018/01/16012018.jpg'
16012018.jpg

До Семенівського району завітав народний артист України Василь Голуб.

За ініціативи Громадської ради при голові Полтавської ОДА та підтримки голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка 16 січня, до районного Будинку культури завітав артист Полтавського державного музично-драматичного театру ім. М. Гоголя з літературно-музичним монтажем за творами Тараса Шевченка «В степу безкраїм за Уралом». Автор ідеї, режисер та виконавець ролі Тараса – народний артист України Василь Голуб.

До літературно – музичного монтажу «В степу безкраїм за Уралом» увійшли найвідоміші віршовані твори Тараса Шевченка та пісні на його поезії. Кобзар на сцені постав солдатом у роки заслання до Орської фортеці. Він згадував про рідний край, про нездійсненні мрії, про перше кохання. Його думки – пророчі, його голос – лине у вічність. За спиною виринають пейзажі рідного краю, широкий, такий близький серцю український степ. А в душі – біль. Біль за братів, які осиротіли. У його словах – туга, що переростає у гучний заклик – не коритися, схаменутися, обнятися, полюбити щирим серцем нашу країну.

Слова та думки Т. Шевченка глибоко вкоренилися у свідомості актора, який і серцем, і душею відчув настрої автора, зрозумів його. Василю Голубу, окрім прекрасного голосу, емоційних переливів інтонації, вдалося передати складну людську долю поета.

Як заключний акорд театрального дійства шириться, могутньо звучить пісня «Реве та стогне Дніпр широкий», і на її фоні Тарас Шевченко ніби прокладає місток із минулого у грядущий день: нас не скорити, Україна є і завжди буде!

Олена БУГАЙ

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

+8 # Влад 17.01.2018 10:22
І не в однім отім селі, а скрізь на славній Україні, людей у ярма запрягли.Пани лукаві.Гинуть!Гинуть!У ярмах лицарські сини.А препоганії пани,жидам,братам своїм хорошим останні продають штани... :-?
+1 # святослав 17.01.2018 12:36
Село обідране кругом;

І шапочку мужик знімає,

Як флаг побачить. Значить, пан

У себе з причетом гуляють.

Оцей годований кабан!

Оце ледащо.Та й тілько ж то. Кругом паскуда!

Чому ж його не так зовуть?

Чому на його не плюють?

Чому не топчуть!! Люде, люде!

За шмат гнилої ковбаси

У вас хоч матір попроси,

То оддасте.
-7 # святослав 17.01.2018 14:47
Кажуть,що виступ В.Голуба був прекрасним, глядачі слухали його,затамувавши подих . А ще,пліткують,що там не було ЖОДНОГО з ,,шляхетних ,,-ні,,барині,,з власною прислугою , ні її прислуги з,,жовтого дому,,ні НАЛЕЖНОЇ уваги до Народного артиста України(!) від т.з. ,,культури,,(?).Не близьке їм !,,Ми - не бидло ! Ми - не раби ! Ми - України - ,,доньки й сини,, !Десь так !
-8 # Містер Фікс 17.01.2018 15:26
Кажуть: Перші твої слова, придурку, а ти там був? Вірші взяв з Кобзаря? Кобзар писав вірші, а тебе виганяли з кожної хати, починаючи з будинку піонерів, потім де на поріг викидали твої брудні носки, та виганяли з квартири, де ти машини адміністрації топив і розбивав, де ти бля...вав з тобою подібними і тебе знову виганяли? Де ти є і був ніхто! Вірно говориш, "мене не вкусити" Та що тебе кусати: один вонізм і ума немає!
-5 # святослав 18.01.2018 19:05
Містер Фікс 17.01.2018, 17:26 І що ж то за ,,воно,,в Семенівському районі , що так скаженіє від моїх коментів ?Може так болісно заздрить , що кидається на кожного ? А може той , кого ти , замість мене обпльовуєш , тобі робив багато добра , і ти , як іуда , йому віддячуєш ? Недаремно , таких називають невдячним бидлом !