b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_05_16052018.jpg

16 травня у Семенівській районній державній адміністрації проведено засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати.

Участь у нараді взяли представники управління соціального захисту населення, Семенівського сектору обслуговування громадян Глобинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області, Семенівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості населення та Державної інспекції з питань праці.

Принагідно головою робочої групи, головою райдержадміністрації Віктором Федоренком було представлено головного державного інспектора відділу з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів у Полтавській області Владислава Миколайовича Ковтуна, який здійснюватиме перевірку дотримання законодавства про працю та легалізації трудових відносин на території району.

Виведення бізнесу з «тіні» є одним з пріоритетних завдань, які стоять сьогодні перед робочою групою. Під час зустрічей з представниками бізнесу члени робочої групи постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо вимог законодавства про працю. На сьогодні виплата нелегальної заробітної плати «у конвертах» все більше набуває характеру соціального явища, вкрай загрозливого для економіки держави, оскільки призводить до приховування від оподаткування значних сум нелегально виплаченої заробітної плати, зменшує надходження страхових внесків до Пенсійного фонду України, обмежує можливості пенсіонерів реалізовувати своє право на гідні пенсії. Робота не обмежується проведенням роз’яснювальної роботи, здійснюються рейди, запрошуються на засідання суб’єкти господарської діяльності, в яких згідно звітності по єдиному соціальному внеску заробітна плата є нижчою від встановленого законодавством мінімального рівня тощо.

Робочою групою вироблено детальний план роботи на місяць, обговорено шляхи співпраці з приватними підприємцями щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

За матеріалами Семенівської РДА

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

-2 # Кіна не буде 22.05.2018 11:44
Да, свіжі новини ,а головне вчасно викладено рівно через 6 днів після події