b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_09_P80904-122718.jpg

У рамках комплексної партнерської програми від депутата Верховної Ради України Костянтина Іщейкіна та органів місцевого самоврядування на території Семенівського району цього року було встановлено 19 ігрових дитячих майданчиків, на що нардеп залучив 920 тисяч гривень.

Схожі майданчики обладнали й на території Великобагачанського, Оржицького, Хорольського та Лубенського районів. Загалом для забезпечення малечі сучасними ігровими комплексами по всьому округу  народний обранець у 2017 році зміг залучити майже 6 мільйонів гривень державних субвенцій.

Протягом серпня тривав конкурс на кращий благоустрій дитячих ігрових майданчиків, який згуртував громади, мотивував органи місцевого самоврядування, залучав соціально відповідальний бізнес, активних членів громад та креативних мешканців сіл і селищ навколо спільної корисної справи – облаштування місць для дозвілля підростаючого покоління.

За результатами конкурсу, серед умов якого було створення належного ігрового місця відпочинку для малюків із креативним підходом дорослих (загалом 10 пунктів), визначили найкращі майданчики в районі серед тих, які подали заявку на участь у конкурсі.

* І місце здобув дитячий майданчик «Берег дитинства» села Худоліївка, який набрав 21 бал від журі, і вибороли додаткових 80 тисяч гривень коштів соціально-економічного розвитку.

* ІІ-ІІІ місця по 9 балів оцінили дитячі майданчики сіл Заїчинці та Очеретувате, цим самим громади вибороли собі додаткових 50 тисяч гривень для розвитку.

Варто зазначити, що всі учасники підійшли творчо до конкурсу, втіливши унікальні рішення та нестандартні підходи до благоустрою. Лише підрахувавши всі бали, відповідно до умов, змогли визначити переможців конкурсу «Найкращий благоустрій території».

Чудові майданчики встановили і в Заїчинцях та Очеретуватому. Ці два села розділили між собою друге-третє призові місця, оскільки набрали однакову кількість балів. Важко було виділити кращий, адже території майданчиків доглянуті та з відповідними умовами на обох територіях. Для їх придбання народний депутат залучив 40 тисяч гривень на кожне село. Далі – вже справа активності сільського голови та місцевих жителів. В Очеретуватому до облаштування майданчика долучився і соціально відповідальний бізнес, зокрема ПСП «Дружба», надали матеріали для будівництва затишної бесідки та лавочок. Також тут встановили урни для сміття, а у вечірній час майданчик освітлюється, як і все село, чому посприяв народний депутат.

У Заїчинцях майданчик вирішили поставити на території дитячого садка і школи, щоб найменші жителі села завжди мали можливість цікаво проводити своє дозвілля. Раніше тут росли старі фруктові дерева. Нині ж вирівняли територію, засипали пісочком, встановили паркан та декоративні елементи, які доповнили гойдалками, гірками, каруселями та балансиром. Робили найкраще для діток, щоб їх відпочинок був завжди комфортним та цікавим.

«Коли активні жителі долучаються до створення комфортних місць відпочинку – це і є приклад відповідальної громади, що прагне кращого для своїх дітей. Я зі свого боку потурбувався, аби дітлахи мали змогу провести дозвілля на якісних дитячих майданчиках. А для громади це можливість отримати додатковий грошовий бонус для першочергових потреб або втілення планів у їхньому населеному пункті. Бюджет участі, як муніципальний інструмент самоорганізації населення, мотивує та мобілізує людей, а сильніший розвиток отримують ті громади, які є активнішими, мобільнішими, згуртованішими. Так буде й надалі», – повідомив Костянтин Іщейкін.

Найбільшу кількість балів, відповідно до умов конкурсу, здобув дитячий майданчик у селі Худоліївка. Хоча тут проживає небагато людей, зате всі вони активні та прагнуть кращого для малечі. Майданчик вирішили поставити в центрі села, адже поряд і школа, й садочок, і дітвора завжди має вільний доступ для відпочинку як в урочний, так і в позаурочний час. Раніше тут стояв старий майданчик, його дещо модернізували та доповнили новими ігровими елементами. Для їх придбання нардеп залучив 50 тисяч гривень державної субвенції. Кругом поставили парканчик задля безпеки дітей. А саму територію прикрасили різними декоративними елементами. Частину дерев’яних виробів виготовив колишній лісівник, на жаль, уже нині покійний Анатолій Івахно. Важливу допомогу в облаштуванні майданчиків надали працівники дитячого садочка та активні батьки.

«У першу чергу займалися благоустроєм колектив дитячого садочка та батьки. Від сільської ради допомагали працівники, які залучаються на громадські роботи. Товариство «Кварк» допомогло рівняти територію та придбали фарбу, а фермерське господарство «Дослідне» встановило огорожу. Також важливу організаційну підтримку надали Григорій Гусинський та Олексій Гайдук. Майданчик один у селі, дітвори тут багато. Але ми ще хочемо зробити красивий вхід і продовжити далі благоустрій. Майданчик став окрасою села, дуже добре, що тепер діткам є де відпочивати», – зазначив сільський голова Василь Демидченко.

Щиро вітаємо переможців конкурсу та зичимо приємного відпочинку діткам і їхнім батькам. Це гарний приклад для інших сільських рад як можна залучати додаткові фінансові ресурси – просто активно поновлюючи власну інфраструктуру (що й без конкурсів має робити будь-яка свідома громада).

Прес-служба народного депутата

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

+2 # белка 25.09.2018 16:53
надоїли цими майданчиками :P хай привчають дітей картошку копать,їм це знадобиться |-) |-)