b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_pust_boris.jpg

3 січня 2018 року на засіданні першої сесії Оболонської об’єднаної територіальної громади сьомого скликання було визнано повноваження сільського голови та депутатів. До складу ради ввійшли 14 депутатів.

Обрано секретаря сільської ради, затверджено заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів та старосту с. Іванівка.

Оболонська сільська рада завжди відкрита у своїй діяльності. У передвиборній програмі я ставив завдання – об’єднати всіх депутатів, членів виконавчого комітету та апарату сільської ради в єдиний дружний колектив заради вирішення нагальних проблем жителів громади. У сільській раді працюють люди, які відповідально ставляться до своїх обов’язків.

Затверджений графік прийому громадян працівниками сільської ради, та апарат сільської ради приймає й обслуговує населення не тільки в дні прийому. Звернення, які надходять до сільського голови, заступника, секретаря сільської ради та старости с. Іванівка, розглядаються вчасно, повторних звернень немає.

Створено офіційний сайт Оболонської ОТГ, на якому постійно оновлюється інформація. Населення Оболонської громади становить 2619 чоловік.

На території сільської ради знаходяться бюджетні установи: дві школи – Оболонська ЗОШ І-ІІІ ст. та Іванівська ЗОШ І-ІІ ст., два дошкільні навчальні заклади – Оболонський ДНЗ «Сонечко» та Іванівський ДНЗ «Веселка», три сільські бібліотеки – Оболонська, Тукалівська та Іванівська, Оболонський зональний Будинок культури, Іванівський Будинок культури та Тукалівський сільський клуб, фельдшерські пункти в с. Тукали та с. Іванівка, терапевтичне відділення та відділення загальної практики сімейної медицини, лабораторія, стоматологія, відділення швидкої допомоги.

Протягом 2018 року проведено 10 сесійних засідань, прийнято 316 рішень. Переважна частина прийнятих рішень – це земельні (в основному оформлення земельних ділянок різного призначення), бюджетні, соціальні (виплата різних допомог).

При раді працюють 2 депутатські комісії. Рішення, які приймаються радою, попередньо розглядаються на засіданнях цих комісій.

Я вдячний депутатам сільської ради за плідну роботу. Жодне засідання сесії у нас не зірвалося через відсутність депутатів. Депутатський корпус працював злагоджено. Рішення приймалися одноголосно або більшістю голосів, сесії ради проходили в доброзичливій атмосфері. Також велика вдячність усім депутатам за роботу в комісіях, на своїх виборчих округах та за небайдужість до виконання тих завдань, які виникають сьогодні.

Одним із завдань, які я ставив для себе, це взаємодія з іншими представницькими органами та сусідніми сільськими радами. Оболонська сільська рада тісно співпрацює з обласною державною адміністрацією, обласною радою, районною державною адміністрацією та районною радою, обласними депутатами не тільки нашого виборчого округу, депутатом Верховної Ради К. Є. Іщейкіним. Завдяки тісній співпраці були залучені кошти на капітальний ремонт житлового будинку для лікаря, на реконструкцію нежитлової будівлі (гаража) під центр безпеки, на капітальний ремонт системи опалення та встановлення вікон і дверей у приміщенні початкової школи та їдальні в Оболонській ЗОШ І-ІІІ ст., реконструкцію вуличного освітлення, ремонт доріг.

Громадська безпека та території ОТГ

Створено всі умови для роботи дільничного інспектора поліції. Представники нашої громади взяли участь у навчально-тренувальних стрільбах у рамках програми єдиного стрілецького дня.

Оболонська ЗОШ І-ІІІ ст. долучилася до акції «Великодній кошик для воїнів АТО», я дуже вдячний адміністрації школи, педагогічному колективу та дітям за пророблену роботу.

Соціальний захист

В Оболонській сільській раді прийнята програма «Турбота», згідно з якою онкохворим, післяопераційним людям, які потребують лікування, виплачено кошти в сумі 140 тис. грн., на виплату допомоги на поховання жителів територіальної громади, які на момент смерті не працювали, не знаходилися на обліку в центрі зайнятості, виплачено 3524 грн.

Виділено кошти в сумі 8 тис. грн. двом учасникам бойових дій (АТО), згідно з Програмою соціальної, матеріально-побутової підтримки жителів Оболонської сільської ради, призваних на військову службу, добровольців та працівників правоохоронних органів під час мобілізації. Завезено дрова сім’ям загиблих учасників АТО, сім`ям учасників АТО.

Активно працювала жіноча рада (голова Л. М. Карабаєва) та рада ветеранів (голова О. Г. Сало). У ювілейні дні народження члени жіночої ради квітами та подарунковими наборами вітали жінок. Спільно з Оболонською бібліотекою проводилися заходи до 8 Березня, Дня матері та ін. До ювілейних днів народження (70, 75, 80, 85, 90 років і старші) продуктовими наборами вітає рада ветеранів. Головою ради ветеранів проводилася робота по передплаті преси пенсіонерам за рахунок спонсорів та ін.

На оздоровлення дітей в оздоровчих таборах було перераховано кошти в сумі 40387 грн. За 2018 рік виконавчим комітетом сільської ради видано 1867 різних довідок, отримано 1398 листів, відправлено 938 листів, надано допомогу в оформленні субсидій 461 жителю сільської ради, оформлено документи на отримання пільг на тверде паливо всім пільговим категоріям, оформлено пакет документів на молодняк ВРХ станом на 1 вересня та 1 грудня.

Секретарем сільської ради вчинено 267 нотаріальних дій, видано 238 доручень. За 2018 рік народилося 13 дітей, померло 50 жителів, зареєстровано 2 шлюби, знято з обліку 9 чол., зареєстровано 34 чол.

Охорона здоров’я

Оболонською сільською радою було надано субвенції в сумі 63641 грн. для Оболонського відділення загальної практики сімейної медицини, кошти виділялися на заробітну плату фельдшеру Тукалівського медпункту – 9930 грн., придбання господарських товарів – 12 тис. грн., медикаментів – 15 тис. грн. , на проект землеустрою – 4 тис. грн., зарплату лікарю-інтерну – 22711 грн.

Для Семенівської ЦРЛ (с. Оболонь) – 160295 грн.: на завезення вугілля – 80 тис. грн., придбання господарських товарів – 8487 грн., інсуліну – 10 тис. грн., на заробітну плату стоматологам 56808 грн., зубопротезування та придбання медикаментів – 5 тис. грн.

У с. Тукали проведено капітальний ремонт у двох кімнатах приміщення бібліотеки, куди буде переведено медпункт. В Іванівський фельдшерський пункт придбано новий ноутбук та принтер за рахунок спонсорських коштів.

Освіта

Для Оболонської ЗОШ І-ІІІ ст. перераховано субвенції на суму 281809 тис. грн: на підвезення дітей – 69586 грн., харчування дітей пільгової категорії – 20300 грн., згідно з програмою «Шкільне молоко» – 20 тис. грн., на заміну вікон – 10200 грн., на придбання господарських товарів – 10 тис. грн., співфінансування на меблі, згідно з програмою «Нова школа», – 2500 грн., співфінансування на оздоровлення та відпочинок дітей – 19187 грн., співфінансування на обладнання харчоблоку – 98775 грн., коригування кошторисної документації на заміну системи опалення – 10 тис. грн., інженерно вишукувальні роботи для встановлення спортивного майданчика із штучним покриттям – 21261 грн.

Для Іванівської ЗОШ І-ІІ ст. виділено субвенцію в сумі 3 тис. грн. для придбання господарських товарів. Завдяки спонсорам – ПСП «Маяк» – харчування в школі проводиться безкоштовно.

Культура

Завдяки злагодженій роботі всіх працівників культури об`єднаної громади заходи, які заплановані в сільській раді, проводяться спільно. У 2018 році проведено ряд заходів: ушанування учасників бойових дій на території інших держав, у кожному селі проводився захід до 8 Березня – вшанування жінок, до дня Чорнобильської трагедії, до 9 Травня в усіх селах проведено мітинги-реквієми, вшановано інвалідів ВВв, учасників бойових дій, учасників війни; до Дня закоханих (с. Іванівка), свято Івана Купала, в кожному селі проведено День села, День Незалежності, мітинг до 75-ої річниці з дня визволення Полтавщини від німецько-фашистських загарбників, День українського козацтва та День захисника України, День працівників сільського господарства, День вшанування пам’яті жертв Голодомору, День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відкриття новорічної ялинки.

За підтримки спонсорів жителі Оболонської громади та навколишніх сіл мали змогу подивитися виступ легендарного ансамблю «Краяни» та веселу комедію «Фараони» у виконанні театральної студії «Весела сімейка» с. Очеретувате.

Фізична культура та спорт

Одним із завдань я ставив пропаганду здорового способу життя. Наша футбольна команда взяла участь у першості Семенівського району з футболу сезону 2018 року, бере участь у першості Семенівського району з міні-футболу. Велика вдячність спонсорам за підтримку команди, а головна вдячність жителям громади за моральну підтримку, на стадіоні завжди було багато вболівальників, футбольна команда «Оболонь» виборола І місце у першості району.

Кожної середи з дітьми на стадіоні проводилися тренування з футболу. Дуже приємно, що не тільки хлопці, а й дівчата залучаються до цього виду спорту.

Волейбольна команда брала участь в іграх першості Семенівського району з волейболу, в змаганнях серед чоловічих команд на кубок ІІ Всеукраїнського ярмарку «Меди Межиріччя». У приміщенні Оболонської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено щорічний відкритий турнір «Кубок із волейболу пам’яті загиблих односельців – учасників АТО Клименка Євгена та Капація Романа».

Транспортне сполучення

Питання транспортного сполучення від Оболоні до с. Іванівка вивчалося мною особисто. Було направлено клопотання до Полтавської обласної державної адміністрації про погодження руху автобуса Полтава-Семенівка-Оболонь до с. Іванівка. Але з ряду причин не вдалося реалізувати задумане. Наразі ведуться перемовини з іншим перевізником про зміну маршруту автобуса Семенівка-Дем’янівка (через Іванівку).

Благоустрій

Вивчається питання створення комунального господарства. Найболючішим питанням для жителів громади було проведення поховання рідних. На даний час це питання вирішено.

Приведено в належний стан стадіон у с. Оболонь, встановлені лавочки, відремонтовано роздягальню, встановлено ворота.

Проведено поточні ремонти пам’ятників у селах (крім пам’ятника в с. Тукали). У зв’язку з недоцільністю проведення поточного ремонту пам’ятника в с. Тукали, кошти на капітальний ремонт будуть виділені в 2019 році. Зроблено освітлення біля пам’ятника Загиблим воїнам у с. Оболонь.

Розчистка снігу. Кожна вулиця в селах була і надалі буде розчищена від снігу. Зроблені відвідні канали.

Проведено суботник із прибирання парку в с. Оболонь біля річки Крива Руда. Я вдячний усім присутнім за виконану роботу.  У Міжнародний день чистих берегів учнями Оболонської ЗОШ І-ІІІ ст. було очищено від побутового сміття берег річки Крива Рудка. Проведено суботник у с. Іванівка, висаджено 120 дерев та кущів у сільському парку та біля Іванівської школи.

Згідно з договором із Семенівським районним центром зайнятості, на території Оболонської сільської ради працювали робітники, які приводили в належний стан населені пункти сільської громади (прибирання кладовищ, скошування бур`янів, вирубка порослі та інші роботи). Це дало можливість забезпечити робочими місцями людей, виділені кошти в сумі 99399 грн. з місцевого бюджету та 81494 грн. із центру зайнятості.

Зроблено проектно-кошторисну документацію на освітлення вулиць сіл Тукали та Зікранці. Освітлено в с. Оболонь вул. Горького, частину вул. Лазоренка, в с. Наталенки – вул. Садову та вул. Чкалова, в с. Іванівка закінчено освітлення вул. Миру, освітлено вулиці Міхна, Шевченка та Гагаріна.

Проведено капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Романа Капація, ремонт дороги від центру села в напрямку с-ща Семенівка та ямковий ремонт від центру села до лікарні.

Надано субвенції: на заробітну плату соціальному фахівцю в сумі 70563 грн., на утримання трудового архіву – 11818 грн., управлінню праці та соціального захисту населення на придбання канцтоварів – 5 тис. грн. та 8 тис. грн. компенсації особам, які надають соціальні послуги громадянам; на придбання новорічних подарунків дітям-сиротам – 1 тис. грн., терцентру 128 тис. грн.: на придбання господарських товарів – 30 тис. грн., оплату за електроенергію – 10 тис. грн., на придбання твердопаливного котла – 28 тис. грн., на заробітну плату – 60 тис. грн.; згідно з програмою розвитку спорту – 25 тис. грн.

Виконком Оболонської сільської ради вдячний усім спонсорам за небайдужість та вирішення нагальних питань громади. Велика вдячність депутату Верховної Ради К. Є. Іщейкіну, депутатам обласної ради О. М. Трухіну, В. І. Кабачку, депутату районної ради С. А. Кисліченку, директору ПП «Оболонь Сервіс» С. В. Гаврисю, директору ТОВ «Семаль» А. М. Литвиненку, директорам ПСП «Маяк» Л. А. Трущенку та Г. М. Давигорі, директору ТОВ «НВК «Глобинський свинокомплекс» Р. М. Пархоменку, приватному підприємцю М. С. Семигреєнку

За рік моєї роботи мені не вдалося все виконати, що я обіцяв у своїй передвиборній програмі, але ж дана програма запланована до наступних місцевих виборів, які відбудуться у 2020 році.

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# святослав 18.01.2019 15:45
Шановний - п.голово! На особливо небезпечному участку дороги , поворот з с.Іванівка на Оболонь-Погребняки РЕГУЛЯРНО (!) трапляються ДТП . По кілька на рік !По простій причині - там ВІДСУТНІ ОБОВЯЗКОВІ дорожні знаки згідно ПДР і взимку - пісок . РДА,ДАІ,ваш ,,попєрєднік,, ТУПО проігнорували звернення водіїв щодо цього.Сподіваємося , що особисто - ви цей ,,тест,, пройдете досить швидко і успішно ! УСПІХІВ !
# белка 21.01.2019 10:21
А бабдом плануєте, ШАНОВНИЙ?