b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_02_12022019.jpg

12 лютого у районній державній адміністрації відбулася розширена нарада із сільськими головами та представниками агроформувань району.

Як повідомляє прес-служба Семенівської РДА, на порядку денному стояли важливі, актуальні питання: земельні, попередження підтоплень, поводження з ТПВ, проведення весняного призову, підключення до мережі Інтернет закладів культури та медицини, підготовки до виборів тощо.

Завідуючий відділення Держгеокадастру у Семенівському районі Леонід Кулініч нагадав про порядок дій у проведенні нормативно-грошової оцінки земель, про повноваження органів місцевого самоврядування, визначені так званим антирейдерським законом: передачу земель колективної власності ліквідованих колективних сільськогосподарських підприємств до комунальної власності; можливість завершення допаювання до 2025 року сільськогосподарських угідь з обов’язковою передачею несільськогосподарських угідь у комунальну власність; можливість місцевих рад звертатись до суду із заявою про передачу земель до комунальної власності в порядку визнання майна безхазяйним. Це стосується як сільськогосподарських, так і несільськогосподарських угідь, якщо до 2025 року такі рішення колишніми членами колективних сільськогосподарських підприємств не будуть прийняті.

Законом також віднесено лісосмуги до земель сільськогосподарського призначення і врегульовано їх передачу в оренду. Зі вступом Закону в силу, право орендувати польові дороги надано усім орендарям масивів, але при цьому не можна обмежувати доступ інших орендарів до земельних ділянок. Зроблено перші кроки до консолідації земель сільськогосподарського призначення. Слід відмітити, що з урахуванням «земельного мораторію» дозволений обмін земельних ділянок приватної власності. Закон передбачає можливість обмінювати земельні ділянки державної і комунальної власності, розташовані у масиві земель сільськогосподарського призначення, на рівноцінні земельні ділянки приватної власності у тому ж масиві. Законом також уточнюється, хто може ініціювати інвентаризацію земель. Така можливість є у власників, орендарів земель або міської, селищної чи сільської ради. Інвентаризація дасть можливість громадам виправити всі помилки для внесення земельних ділянок до Держгеокадастру. Сьогодні майже кожен масив має пусті місця у кадастрі (це – невитребувані паї, польові дороги, відумерла спадщина чи просто земельні ділянки громадян, у яких немає грошей на землевпорядну документацію).

Згідно з Законом громада може провести це за власний кошт і виправити усі недоречності. Виявлені при інвентаризації нерозподілені земельні ділянки, невитребувані частки (паї) після формування їх у земельні ділянки за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради можуть передаватися в оренду для використання за цільовим призначенням на строк до дня державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку, про що зазначається у договорі оренди земельної ділянки, а власники земельних часток (паїв) чи їх спадкоємці, які не взяли участі у розподілі земельних ділянок, повідомляються про результати проведеного розподілу земельних ділянок у письмовій формі цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення або шляхом вручення відповідного повідомлення особисто, якщо відоме їх місцезнаходження. Як зазначив Леонід Кулініч, реалізація Закону дозволить громадам ефективніше використовувати земельні масиви сільськогосподарського призначення, створить необхідні умови для запобігання рейдерству та стимулювання зрошення земель в Україні.

Наступним важливим і болючим питанням є проведення заходів з весняного призову. Як зазначив Ігор Співак, районний військовий комісар, призов триватиме із квітня по червень 2019 року, медичні огляди призовників розпочинаються уже у лютому. На органи місцевого самоврядування покладено оповіщення призовників. На цей призов заплановано залучити 17 осіб. Ігор Співак наголосив, що військовослужбовців строкової служби до зони проведення ООС не направляють, адже саме така думка є перепоною у призовників та їх батьків. Наголосив на необхідності активізувати роботу з оповіщення та повідомлення місць проживання призовників.

Спільно із сільськими головами обговорено питання щодо проведення заходів з недопущення підтоплень житлових масивів, очищення відвідних каналів тощо. У питанні реалізації заходів у законодавчо визначеному порядку поводження з твердими побутовими відходами наголошено на необхідності подання паспортизованих об’єктів та ділянок, що не усі сільські ради зробили. Крім того, важливим у процесі реформування охорони здоров’я питанням є підключення амбулаторій та ФАПів до мережі Інтернет. Обговорено також питання підготовки приміщень та відповідних засобів для проведення виборів Президента України на належному рівні.

Також голова райдержадміністрації Віктор Федоренко повідомив про основні зміни, внесені до ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації», про дотримання порядку дій та забезпечення громадського спокою під час вирішення питань, визначених законодавством.

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Мотоблок Вовчика 13.02.2019 13:10
Шквир горло рве, ще до виборів 2020 долеко, побережи себе, чи тобі хазяїн Вовка дав команду і ти її виконуєш
# Влад 13.02.2019 19:28
Альо пацани ,а чому заглох проект про шлюз регулятор на Сулі,ви що, забули про свої брехливі обіцянки,та ми ,та.зараз -мітлою сраною вас всіх давно пора гнать ,клоуни.Отак і живем весь час на брехні. :-?