b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_09_IMG_4778.jpg

23 вересня в Семенівці відбувся мітинг пам’яті до 77-ї річниці визволення Семенівщини від нацистських окупантів у Другій світовій війні. У незабутньому сорок третьому опалена вогнем, пропахла димами рідна земля з риданнями зраненої душі зустрічала своїх визволителів.

Але навіть через десятиліття здригається серце від неймовірних звірств, вчинених знавіснілим ворогом при відступі... Як найдорожчу реліквію ми бережемо історичні спогади про ті дні, бо мирне післявоєнне життя було оплачене занадто високою ціною...

Щирими теплими словами учасників заходу вітали голова районної ради Віктор Юрченко, голова селищної ради Людмила Милашевич, голова районної державної адміністрації Іван Дзус. Щемливою хвилею розливається хвилина мовчання...

Низький уклін нашим ветеранам, яким випало щастя дожити до цього дня, тож саме поважні і глибоко шановані Іван Сімрок та Ольга Черненко в супроводі керівників місцевої влади очолюють колону, яка рушає до пам’ятника солдатам-визволителям. Вони ж першими і кладуть осінні квіти до його підніжжя. Скільки б часу не минуло, не зітруться у свідомості пройдені воєнні дороги та бойові друзі. Здоров’я вам, дорогі наші, теплого сонця, любові від світу, хай над вами срібним павутинням пролітає ще багато вереснів!

Вічна пам’ять полеглим в боях за семенівську землю і всім солдатам Другої світової!

Певне, є щось глибоко символічне в тому, що місцем для проведення мітингу пам’яті в тематичному пісенному супроводі обрано площу, де встановлено один із іміджевих пам’ятних знаків – постамент із зображенням Герба Семенівщини. Адже «цей гордий символ дорогого краю, його історія, незміряні щедроти» викристалізувався із яскравих і героїчних сторінок минулого, таких як події тієї страшної війни, визволення від нацистського нашестя, повернення людям миру та віри в майбутнє. І ніякій силі не зламати генетичний код нашої світлої пам’яті!

За даними Семенівської районної ради

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!