b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_semenivschyna_33543870.jpg

У вівторок, 22 вересня, під головуванням Віктора Юрченка відбулося пленарне засідання 35-ої сесії районної ради сьомого скликання, в якому взяв участь голова Семенівської райдержадміністрації Іван Дзус. Цього дня депутати розглянули 27 питань порядку денного.

Розгляд основного питання «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2020 рік» було з розряду «трилера». Напевно, причина тому низька явка народних обранців на початок сесії – 20 із 34, а, можливо, вся справа у прорахунках депутатів від Аграрної партії, фракція яких є найбільшою у депутатському корпусі. У першому варіанті поіменного голосування голоси «проти» Сергія Горошинського та «утримався» Вадима Мокляка і Григорія Шквира не дали набрати більшості з даного питання. Згодом на пленарне засідання з’явилися депутати партії «Рідне місто» Валерій Макошко і Арутюн Симонян, тож цілком логічною була пропозиція голови фракції Валерія Книша провести повторне голосування, тим самим врятувавши розподіл видатків на заробітну плату, потреби освіти, медицини тощо. Під час переголосування свою думку змінив ще один представник Аграрної партії Володимир Мокляк, проголосувавши проти, але, зрештою, «як не києм, то палицею» вдалося внести зміни до показників районного бюджету. Такий стан справ, звичайно, не всіх влаштовував, зокрема, депутат Юрій Черевик («Батьківщина») зауважив, що, на його думку, колеги пішли на порушення регламенту. У чому ж суть питання? Своїм рішенням депутати здійснили перерозподіл резервного фонду в сумі 300 тис. грн: на Програму підготовки молоді до військової служби та виконання заходів з підготовки призову громадян – 20 тис. грн, зарплату працівникам КДОТ «Світанок» – 10,6 тис. грн, поповнення матеріального резерву паливо-мастильними матеріалами до кінця року – 30 тис. грн, доплату до заробітної плати працівникам соціальної сфери, які безпосередньо надають послуги вдома, – 205 тис. грн, КП «Семенівськоий центр первинної медико-санітарної допомоги» на заходи, пов’язані з коронавірусом, – 34,4 тис. грн; за рахунок зекономлених асигнувань на придбання камер відеоспостереження в межах Програми профілактики правопорушень кошти розподілені таким чином: КП «Семенівська центральна районна лікарня» (коронавірус) – 50 тис. грн, КП «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» (обстеження медпрацівників на СОVID-19) – 10 тис. грн.

Блок майнових питань цього разу був зумовлений майбутньою ліквідацією району – потрібно подбати про те, щоб нинішнє майно громади відійшло до правонаступників (Семенівської та Оболонської ОТГ). Тож прийнято такі рішення: «Про входження Семенівської селищної ради до складу співзасновників КП «Семенівська ЦРЛ», «Про входження Оболонської сільської ради до складу співзасновників КП «Семенівська ЦРЛ», «Про входження Семенівської селищної ради до складу співзасновників КП «Семенівський центр ПМСД», «Про входження Оболонської сільської ради до складу співзасновників КП «Семенівський центр ПМСД», «Про входження Оболонської сільської ради до складу співзасновників КДОТ «Світанок», «Про затвердження переліку майна, що відноситься до спільної власності територіальних громад сіл, селища Семенівського району», «Про затвердження переліку транспортних засобів, сільськогосподарської техніки, що відносяться до спільної власності територіальних громад сіл, селища Семенівського району», «Про затвердження Переліку першого типу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Семенівського району, що підлягають передачі в оренду на аукціоні», «Про затвердження Переліку другого типу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Семенівського району, що підлягають передачі в оренду без аукціону», «Про передачу майна КП «Семенівська центральна районна лікарня», «Про передачу майна комунальному дитячому оздоровчому табору «Світанок», «Про передачу майна Семенівській районній організації інвалідів», «Про передачу будівлі інфекційного відділення Оболонській сільській раді», «Про передачу нежитлової будівлі Оболонській сільській раді», «Про передачу майна Державному пожежно-рятувальному загону», «Про передачу майна Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Семенівської РДА», «Про передачу майна Семенівській селищній раді», «Про реорганізацію територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Семенівської районної державної адміністрації» (відтепер засновники терцентру – районна рада та Оболонська сільська рада).

Також народні обранці підтримали звернення до Семенівської селищної ради. Як зазначив очільник райради Віктор Юрченко, на цей час Семенівською ОТГ не виконуються норми законодавства, тобто не вирішуються питання щодо входження у співзасновники і прийняття на баланс районного Будинку культури (РБК), Будинку дитячої та юнацької творчості (БДЮТ) та ряду інших життєво необхідних громаді об’єктів. Якщо ці питання й надалі «висітимуть у повітрі», це створить неабияку суспільну напругу. Віктор Васильович не приховував свого здивування щодо позиції виконавчого комітету та колег-депутатів селищної ради, які вважають недоцільним виносити подібні питання на пленарні засідання.

Окрім того, заслухано питання «Про виконання програми розвитку інформаційної сфери в Семенівському районі на 2019-2020 роки», внесено зміни до Програми створення і використання матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Семенівському районі на 2018-2022 роки, а також прийнято рішення «Про надання матеріальної допомоги», «Про присвоєння чергового рангу голові районної ради», «Про присвоєння чергового рангу заступнику голови районної ради».

Насамкінець у Різному виступив Валерій Книш («Рідне місто»), котрий поінформував присутніх про те, що проєкт по реконструкції нежитлового приміщення по вул. Шевченка під територіальний центр соціального обслуговування схвалений на обласному рівні та потрапив до переліку проєктів на реалізацію Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Завершення цього починання він назвав справою честі депутатів районної ради сьомого скликання та гідним завершенням їх каденції.

Відео сесії дивіться за посиланням: youtu.be/Y4cLyKRLiHI.

Михайло ПОГРІБНИЙ

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!