Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2015/Zhittya_raionu/DSC03203.JPG'
There was a problem loading image 'images/news/2015/Zhittya_raionu/DSC03203.JPG'
b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_IMG_1643.JPG

9-10 березня – Шевченківські дні

«Шевченкова весна прийшла на землю, яку сходив Тарас малими босими ногами і засівав словом, а слово те було про Україну і про Матір» – такими словами розпочала зібрання присвячене 201 річниці від дня народження великого сина українського народу, борця за свободу та незалежність України Тараса Григоровича Шевченка ведуча заходу працівник центральної районної бібліотеки Галина  Самбур. 9 березня на площі біля пам'ятника поета, справжнього патріота нашої країни, пророка української думки, людини, до слова якої прислухалися та прислухатимуться всі покоління українців Тараса Григоровича Шевченка зібралася громада селища, щоб вшанувати творчість українського поета і художника.

Його називають пророком, оскільки багато з того, про що він писав у своїх творах, збулося і його поезія не втрачає своєї актуальності. Поет прагнув від чогось застерегти, щось порадити, направити на путь істинну правнуків своїх. Шевченківське віще слово. Вся його творча спадщина та приклад його життя – це найвища Академія для нашого народу, у якій сконцентроване все – наша мова, історія, звичаї та традиції; наша етика та естетика; наша духовність; сучасне й майбутнє. Пізнавши Шевченка, кожен пізнає не лише Україну, а й цілий світ. 201 рік від дня народження … Здається, це такий великий проміжок часу. Згасла свічка Тарасового життя, але залишилося слово, яке не має обмежень у просторі і часі, бо воно злітає все вище і вище до вершин духу генія, залишилася унікальна мистецька спадщина Великого Кобзаря, залишилися спогади його сучасників. З промовою до присутніх звернувся заступник голови районної ради Григорій  Пипич. Вірш «Мені однаково чи буду...» прочитала учениця Семенівського НВК №1, переможець Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури Анастасія Новохатько.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_IMG_1647.JPG«І пісня дивна полилась,
Повита вічною журбою.
В тій пісні людям він співав
Про щастя, про добро, про волю»

У виконанні народного колективу «Подоляни» прозвучала пісня « Реве та стогне Дніпр широкий» на слова Тараса Григоровича. У центральній районній бібліотеці для широкого кола користувачів організована книжкова виставка «Цілюща мудрість Кобзаря». Книги представлені на виставці знайомлять читачів з життєвим та творчим шляхом поета, його літературним і творчим доробком. Для учнівської молоді проведено поетично-мистецький калейдоскоп «Поезія Шевченка – то музика народної душі» та літературну вікторину «Стежками творчості генія» де читання віршів ведучих та учнів переплелися в одне ціле.

DSC03203.JPGСвої поетичні рядки Шевченко творив серцем і душею. У його творах ми бачимо «садок вишневий коло хати», уявляємо, як «реве та стогне Дніпр широкий», як над ставами зеленіють верби, щебече соловейко. І все це – наша рідна земля, ненька -Україна. Шевченко будить в наших душах почуття любові до рідного краю. І наш обов’язок – дбати про те, щоб нові покоління приходили до Тарасового слова, до невичерпної «Шевченкової криниці».

Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця, вважають народним пророком… Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, ніжність його лірики, мужність і пісенність його до своєї Батьківщини, до свого народу. Пам'ять про нього живе і буде жити вічно в серцях українського народу. Тож гуртуймося Кобзаревим нескореним духом, станьмо гідними його заповідей і мрій!
За інформацією
Семенівської центральної районної бібліотеки
smbiblio.blogspot.com

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# святослав 13.03.2015 19:09
Кажуть , у Семенівці районна бібліотека і краєзнавчий музей , завжди були і залишаються невгасимим ПРОСВІТНИЦЬКИМ вогником для Семенівської громади ! Якщо там не вибуває молодь , ці просвітницькі заклади заслуговують на велику повагу і шану ! Семенівський край має і матиме своє - УКРАЇНСЬКЕ МАЙБУТТЯ ! Дякуємо тим , хто ніколи не забуває про своє велике просвітницьке покликання ! Слава Україні і таким українцям !
# Злидня 13.03.2015 19:52
Правильно кажете, але для чого ви ж тоді "Просвіту" зрадили і почали бігати по партіям :"хто дасть більше до того піду"?????
# koroleva 14.03.2015 06:08
Тут я з Святославом погоджуюсь на всі 100%, ще музична школа є.
# Аттила 14.03.2015 06:45
Тільки ще треба, щоб святослав уточнив - для відновлення і нормальної роботи бібліотеки і музею найбільше риги зробили! А при Ющу навіть на фарбу не вистачало...
# Рибак 14.03.2015 07:40
Говорячи з людьми, переконуюсь - владу "гідних" в селах ненавидять все більше і більше, селян заганяють в глухий кут, крім гасел і обіцянок, збільшення податків та платежів - ніякого покращення, а це вже серйозно! Навіть криса, загнана в куток, кидається на нападника, ким би він не був...