b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_03_mm.jpg

11 березня о 10:00 годині у Семенівському управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області відбулася виробнича нарада на тему «Попередження виникнення захворювань бджіл та отруєння засобами захисту рослин». Були присутні сільськогосподарські виробники, члени ГО «Спілка пасічників Семенівщини», представники Асоціації «Кластер «Меди Межиріччя», провідні спеціалісти та фахівці з питань бджільництва.

Головним завданням зібрання було розробити пропозиції та рекомендації щодо подальших кроків для посилення захисту бджіл, покращення екологічної ситуації, впорядкування відносин між різними учасниками агросектору, підвищення якості та безпечності продукції.

Під час конференції обговорили важливі питання реєстрації пасік, екологічно обґрунтованого застосування пестицидів, основні паразитарні хвороби бджіл, вплив бджіл на врожайність сільськогосподарських культур, міжнародний моніторинг процесу хімічної обробки рослин, вимоги до виробництва меду в Україні, прогнозування змін, які чекають на бджільництво вже найближчим часом, підготовку аграріїв до весняно-польових робіт та співпрацю з бджолярами області.

Під час зустрічі було наголошено, що державна реєстрація пасіки є обов’язковою для суб’єктів господарювання, які займаються утриманням та розведенням бджіл. Крім того, акцентовано на необхідності отримання ветеринарно-санітарного паспорта на кожну пасіку, адже недотримання бджолярами вимог чинного законодавства ускладнює або навіть унеможливлює позитивне вирішення проблемних спірних питань, що можуть виникнути під час ведення господарської діяльності.

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!