b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_03_mm.jpg

28 березня у селищі Семенівка Полтавської області буде дано офіційний старт проекту, спрямованого на зростання економічної конкурентоспроможності території – створення першого в Україні медового кластеру – «Місцевої промислової виробничої системи «Меди Межиріччя», за основу якого взято бізнес, пов’язаний із бджільництвом, медом та запиленням.

Кластер – система взаємопов’язаних фірм та організацій, значимість яких як цілого перевищує просту суму складових частин. Кластери – це сконцентровані за географічною ознакою групи взаємопов’язаних компаній, спеціалізованих постачальників, надавачів послуг, галузевих фірм, а також пов’язаних з їхньою діяльністю організацій (освіта, державна влада, торгові агентства), що конкурують, що дуже важливо, але разом з тим ведуть спільну роботу.  Кластерний підхід є цілісним – він дозволяє зрозуміти потреби бізнесу, а державі та освіті – задовольнити їх. У наш час прогресивно розглядати конкурентоспроможність місцевості через призму кластерів, а не галузей. Такий підхід дає змогу об’єднувати групи людей, індустрії, а також освіту і науку навколо конкретних галузей, в нашому випадку, навколо бджолярства. Географічна концентрація організацій навколо однієї smart-спеціалізації, які одночасно конкурують і співпрацюють між собою, стає новим способом бачення національної економіки, економіки регіону та сільської місцевості. Саме таку «Місцеву промислову виробничу систему «Меди Межиріччя» будуть створювати учасники закритого Круглого столу, який відбудеться 27 березня 2018 року в Семенівській РДА, та Першої міжнародної конференції «МЕДИ МЕЖИРІЧЧЯ»: Розробка та впровадження моделі кластеру місцевої промислової виробничої системи», що пройде 28 березня 2018 року теж в Семенівській РДА. Програма заходу додається.

Мета створення медового кластеру:

  • забезпечення конкурентоздатності регіональної економіки та сталого регіонального розвитку шляхом мобілізації ресурсів;
  • активізація в процесі кластеризації регіональної економіки підтримки, в тому числі і фінансової, державних та місцевих органів влади;
  • створення сприятливих умов партнерства між підприємствами, приватними підприємцями та бджолярами-аматорами;

На захід запрошені представники Міністерства аграрної політики та продовольства України на чолі із заступником Міністра з питань європейської інтеграції Ольгою Трофімцевою та координатором Робочої групи з розвитку органічного виробництва та нішевих культур Оленою Березовською, Полтавська обласна державна адміністрація (голова Валерій Головко), Полтавська обласна рада (голова Олександр Біленький), Департамент агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації (Сергій Фролов), провідні викладачі Полтавської державної аграрної академії Віктор Самородов і Сергій Поспєлов, провідні спеціалісти у галузі бджолярства – Почесний пасічник та медовар України Василь Соломка, завідуючий племінним репродуктором ПСП «Дружба» Юрій Субота, вітчизняні та міжнародні експерти у сфері пасічництва та створення медових кластерів, його рентабельності, стандартизації, юридичного захисту, а також представники приватного сільськогосподарського підприємства «Дружба» (засновник Сергій Семигреєнко) та дочірніх організацій, ділові партнери, потенційні учасники проекту з пасічників, с/г виробників, науковців, освітян, державних органів та представників бізнесу різних галузей.

Бажаючих стати учасниками заходу просимо заповнити форму:

Відповідальні за реєстрацію учасників:

  • від ПСП «Дружба» – Роман Корнійчук: 096-247-30-04
  • від Семенівської РДА – Світлана Макошко: 066-178-06-47

Відповідальні за роботу із представниками ЗМІ:

  • від «ТРК-Інформ» (Семенівка) – Тетяна Корнійчук: 096-690-45-45
  • від Семенівської РДА – Юлія Скриль: 050-612-44-83

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!