b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_pasika_24042018.jpg

24 квітня у великій залі адмінбудівлі Кременчуцької райдержадміністрації під головуванням в. о. голови РДА Олександра Тютюнника відбувся семінар на тему: «Партнерство заради розвитку сільських територій Полтавщини» «Кластер «Меди Межиріччя».

Захід присвячений розвитку сільських територій шляхом впровадження механізмів створення місцевих кластерів, пов’язаних, зокрема, із галуззю бджільництва. У роботі семінару взяли участь ініціатори створення кластеру: засновник ПСП «Дружба», Сергій Семигреєнко, віце-президент спілки пасічників України, головний технолог промислової пасіки ПСП «Дружба» Семенівського району Леонід Веред, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр Коваль, голова спілки пасічників Кременчуцького району та міста Кременчука Анатолій Боднар, власники базових пасік району, голови сільських рад та об’єднаних територіальних громад.

У рамках реалізації кластеру заплановано створити в районі кооперативи по виробництву та переробці продукції бджільництва. Для пасічників це можливість вийти на новий рівень організації виробництва медової продукції та отримати можливість участі в цивілізованих ринках збуту. В свою чергу влада сприятиме в організаційних моментах та розширенню напрямків підтримки бджолярів у межах обласної програми.

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!