b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_pasika_92877409.jpg

Мед потрібно вживати щодня чи певними курсами?

Горнятко з медом має постійно стояти на обідньому столі кожної родини. Його потрібно вживати щодня і дорослим, і дітям. Тому що мед – універсальний профілактичний, оздоровчий і навіть лікувальний засіб від багатьох недуг. Це еліксир життя. Завдяки високому вмісту глюкози й фруктози (найкращого пального для вироблення організмом енергії), мед є унікальним засобом для відновлення сил, підтримання високого рівня енергопотенціалу людини. Окрім того, це ще й комплексний мінерало-вітамінний «препарат», бо містить усі потрібні людині речовини. А ще мед багатий на ферменти, які сприяють усім процесам травлення. Тому той, хто щодня вживає мед, не знає, що таке дисбактеріоз і запор.

Чому виникає алергія на мед?

Багато хто боїться вживати мед, щоб не спричинити алергії. Однак достовірно відомо (це підтверджено численними медичними дослідженнями), що алергія на цей продукт менш як в 1% населення. У більшості з тих, у кого після вживання меду з’являються висипання на шкірі чи інші неприємні симптоми, насправді алергія спричинена чинниками, які забруднюють організм, – усілякими хімікатами (барвниками, стабілізаторами, консервантами тощо). Можливо, ця внутрішня інтоксикація ще ззовні не проявлена і мед став тим «лакмусовим папірцем», індикатором, який проявив її. У багатьох випадках несприйняття меду – це сигнал про те, що людині потрібно переглянути свої звички й уподобання в харчуванні та лікуванні. Якщо у вас чи у вашої дитини виникла алергія на мед, проаналізуйте, які медикаменти ви приймали, якими продуктами харчувалися, чи не їсть ваша дитина забагато чіпсів, цукерок тощо, чи не зловживає солодкими газованими напоями? І якщо очистити організм від справжніх алергенів, вживання меду буде не лише безпечним, а й дуже корисним.

Чи можна вживати мед у разі підвищеного рівня цукру в крові?

Якщо людина має схильність до цукрового діабету, вона повинна надавати перевагу акацієвому меду. Йому властиве найменше ферментативне навантаження, окрім того, практично не потребує інсуліну для засвоєння, а отже, не перевантажує підшлункову залозу, яка його виробляє. Звичайно, діабетики мають вживати цей продукт у помірних дозах, а також стежити за рівнем цукру в крові.

Чи впливає мед на зниження рівня холестерину в крові?

Вживання меду сприяє поліпшенню й активізації біохімічних процесів організму, а отже, регулює процес утворення холестерину та виведення його надлишку з організму.

Інколи, щоб закристалізований мед було зручніше розфасовувати, його підігрівають. Чи впливає це на його властивості? Якщо потрібно змінити консистенцію меду, це потрібно робити дуже обережно - на водяній бані, щоб під час розігрівання температура цього продукту не перевищувала 40°С. Інакше всі його властивості будуть втрачені. Це вже буде не мед, а карамелізований сироп. На жаль, цієї умови далеко не завжди дотримуються продавці апі-продуктів. Не варто класти мед і в гарячий чай, воду чи кашу. Додаючи мед до страв, стежте, щоб вони були помірної температури.

Як застосовують мед для зовнішнього лікування?

У лікуванні мед застосовують не лише всередину, а й зовнішньо. Приміром, прикладають із нього аплікації на хвору ділянку тіла. Зокрема, у разі артрозу та ревматизму медом намащують болюче місце (попередньо цю ділянку можна розігріти протягом 10-15 хвилин гарячим компресом, потім намастити медом, покрити целофаном і добре закутати), у разі радикуліту чи остеохондрозу медом натирають поперек чи інші проблемні місця хребта. У разі ран, виразок медом змащують уражені місця, бо він наділений ще й потужними антибактеріальними властивостями, згубно діє на мікроби та віруси, сприяє очищенню вогнища запалення, відновленню ушкоджених тканин. В Англії, яка має одну з провідних медичних систем світу, мед внесено до фармакопейного реєстру, отже, його офіційно визнано лікувальним засобом.

Ще однією дуже цікавою формою зовнішнього застосування меду є медовий масаж. Під час цієї процедури відбувається потужний процес очищення організму від бруду на глибинному рівні. У цьому дуже легко пересвідчитися – за декілька хвилин мед, який використовують для масажу, перетворюється на брунатно-сіру піну від шлаків, які витягує на поверхню. Окрім того, під час медового масажу відбувається ще й глибинне прогрівання організму, поліпшуються кровообіг, обмін речовин у шкірі й тканинах внутрішніх органів, тамується біль. Ця процедура ефективна у лікуванні міжхребцевих гриж, захворювань бронхолегеневої системи, навіть астматичного бронхіту, а також запальних та хронічних хвороб усіх органів. Медовий масаж може бути загальним (на всю ділянку спини) і сегментарним (на проблемній ділянці тіла). Скажімо, над ділянкою печінки, жовчного міхура, нирок тощо для очищення й поліпшення діяльності цих органів. Зазвичай медовий масаж роблять на спині, але у деяких випадках і на животі. Та сила й характер масажних рухів при цьому відрізняються. Живіт масажують кінчиками пальців без сильного натискання. Ця процедура дає й помітний косметичний ефект. Мед допомагає розбивати підшкірну жирову клітковину і вже після кількох сеансів об’єми тіла помітно зменшуються.

УВАГА! При лікуванні важких хвороб або при використанні інших лікувальних препаратів ОБОВЯЗКОВО порадьтесь з лікарем!

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!