b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_pasika_bdzhilnictvo.jpg

Мінагрополітики та Держпродспоживслужба відпрацьовують ефективний механізм взаємодії, який дозволить протидіяти неконтрольованому використанню засобів захисту рослин та загибелі бджіл.

На цьому наголосив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час колегії за результатами роботи Держпродспоживслужби за перший квартал 2019 року та щодо завдань на другий квартал поточного року.

За його словами, питання обробки ЗЗР продукції рослинництва та захист бджіл від застосування пестицидів за останній час є одним із найбільш нагальних.

«Ці питання постійно піднімаються як на центральному, так і на регіональному рівнях. А тема бджільництва перебуває на особливому контролі Уряду і Мінагрополітики», – додав Шеремета.

Також він нагадав, що у Мінагрополітики функціонує Міжвідомча робоча група з питань удосконалення законодавства щодо життєвого циклу засобів захисту рослин в Україні.

Як відзначив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, на останній апаратній нараді Мінагрополітики поінформували про готовність оперативно (в режимі годин) давати погодження на проведення позапланових перевірок підприємств інспекторами Держпродспоживслужби у разі отруєння бджіл пестицидами.

«Зараз відпрацьовуємо максимально спрощену процедуру. Ми отримали підтримку Мінагрополітики, але робота – за нами. Ми повинні показати результати. Це принципово», – зауважив Лапа.

Національна академія аграрних наук України також готова до співпраці в різних сферах, зокрема, і в питанні застосування пестицидів та протидії загибелі бджіл. За словами віце-президента НААН України Михайла Гладія, науковці готові поглиблювати співпрацю з Держпродспоживслужбою та надавати свої розробки з метою розв’язання нагальних проблем аграрного сектору.

За матеріалами minagro.gov.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!