gosdep.jpg

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Представник Державного департаменту США Марі Гарф на брифінгу у Вашингтоні наголосила. Що Сполучені Штати Америки вважають вчорашню ратифікацію у Європарламенті та Верховній Раді Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом свідченням поразки Російської Федерації, повідомляє УНН.

Вона зазначила, що Росія намагалася не допустити ратифікації угоди та втілення її положень у життя.

"Зараз цей документ не лише ратифікований Україною, а Росія все більше ізольована від решти світу. Тому це трохи схоже на стратегію подвійного програшу для них", - сказала Гарф.

"Черговим кроком уперед з цією угодою в умовах великих викликів українські лідери виконали волю українського народу, котрий продемонстрував свою переважаючу підтримку подальшої інтеграції з Європою минулої зими та голосуванням на президентських виборах 25 травня", - відзначила вона.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та Європейський союзом сьогодні, 16 вересня.

За законопроект проголосували 355 народних депутатів.

Після голосування у сесійній залі пролунав гімн.

Як зазначив у своєму виступі Президент України Петро Порошенко, євроінтеграції стала національною ідеєю в Україні.

Він додав, що після ратифікації Угоди для України і далі діятиме преференційний режим вільної торгівлі з ЄС.

Разом з тим, Європейський союз торгуватиме з Україною відповідно до правил СОТ (зберігається мито на європейські товари – ред.).

Зазначимо, що Президент підписав вже ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Одночасно з українськими нардепами "за" ратифікацію висловилися і європейські парламентарі. Ратифікацію підписа Президент Європарламенту Мартин Шульц.

Нагадаємо, що Угода про асоціацію має вступити в силу на тимчасовій основі з 1 листопада 2014 року, за умови, якщо Верховна Рада синхронно ратифікує документ із Європарламентом 16 вересня.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Рибак 17.09.2014 15:49
да, угода про колонізацію стала націоналістичною маніакальною ідеєю Вальцмана! А на народ йому плювать з шоколадної гірки