oblrada2.jpg

У нарадчій кімнаті керівник депутатської групи «Полтавщини» заявив керівникові фракції «Батьківщина», що вони унеможливлюють роботу сесії

Сьогоднішня перерва у роботі 24 сесії Полтавської облради через повідомлення про замінування передбачено «підірвала» конструктивну роботу сесії.

Так, після перерви депутати навіть не спромоглися проголосувати за матеріальну допомогу особам з обмеженими фізичними можливостями та ветеранам війни. Перше голосування — 60 депутатів при необхідній кількості в 61 голос. Головуючий Володимир Марченко запропонував провести контрольне голосування — у залі виявилося 72 депутати. Такою ж кількістю народні обранці підтримали попереднє рішення.

Далі були тільки провальні голосування — депутати не прийняли наступні рішення:

Про підтримку КР «Аеропорт-Полтава» на 2014 та щодо сплати заробітної плати;

Про обласну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки;

Про підтримку Комунального автотранспортного підприємства Полтавської облради.

— Олександр Удовіченко звинуватив керівника фракції «Батьківщини» Юрія Шляхового, що вони не голосують за питання, показують свою силу, — повідомив він. — В «Батьківщині» сказали, що їх не влаштовує керівник комунального підприємства. Але, якщо не влаштовує, порушуйте це питання у залі, а не зривайте сесію. Наприклад, аеропорт у Полтаві — чи не єдиний такий аеропорт, який вижив і працює. І якщо у депутатів є претензії до якогось керівника, то робіть аудит його діяльності, але роботу сесії потрібно продовжувати.

В кулуарах думки серед депутатів розділилися: інші говорили, що депутати вже нічого не встигнуть, тому потрібно їхати, інші налаштовані на продовження роботи.

Крім того, депутати не змогли проголосувати навіть за прийняття змін до бюджету.

Сьогоднішня друга перерва у сесійній залі Полтавської облради завершилася консолідованим рішенням про її перенесення на наступну середу, 24 вересня.

Окремі депутати неофіційно так пояснили свою позицію:

  1. Регіонали, а зараз депутатська група «Полтавщина», та фракція «Батьківщина» увійшли в клінч. Хоча в залі було 74 депутата, чого було достатньо для прийняття рішень. Але тут випливли політичні амбіції;
  2. Серед депутатів дуже мало таких, які підтримують голову Петра Ворону. Чутки про можливий варіант його звільнення — й заблокували цю сесію, хоча працювати було можливо.

Джерело: http://www.poltava.pl.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Українець 17.09.2014 19:21
картина репина приплили :-*
# дві заводські труби 18.09.2014 13:49
нічого дивного