passport.jpg

Глави МЗС двох країн підписали відповідну угоду.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та його даyський колега Мартін Лідегор підписали угоду про спрощення візового режиму між країнами. Як повідомляє прес-служба МЗС України, підписання документа відбулося сьогодні, 10 листопада, в українському зовнішньополітичному відомстві.

Угода, зокрема, розширює список категорій громадян України, які мають право на спрощене оформлення безкоштовних і багаторазових віз. Також документом визначаються чіткі терміни дії багаторазових віз, встановлюється можливість термінового оформлення віз (протягом 3 діб) особам, що проживають на значній відстані від місця подачі візового клопотання (за умови сплати термінового консульського збору). Крім того, вводиться безвізовий режим поїздок в Данію для громадян України, які користуються біометричними службовими паспортами. 

Під час сьогоднішньої зустрічі сторони також домовилися, що Україна і Данія вже до кінця цього року підпишуть двосторонню угоду про створення Даyського енергетичного центру при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України. "Данія запропонує низку конкретних ініціатив в галузі енергетики, яку розглядає як пріоритетну для майбутньої співпраці з Україною", - зазначив Лідегор. 

Як повідомляв Корреспондент.net, у МЗС України розраховують, що з травня 2015 року для країни почне діяти безвізовий режим з Європою.

Джерело: http://ua.korrespondent.net/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Злидня 10.11.2014 18:01
Чомусь я не вірю, що так все добре буде, ой не вірю....