b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_1458999932_statistika.jpg

Звички, які можуть здаватися навколишнім дивацтвами, часом є ознаками неабиякого інтелекту у людини. Вчені назвали відмінні риси, властиві «розумникам», які можуть дивувати або дратувати, пише health info, посилаючись на «Медікфорум».

Цікавість. Високий інтелект – якість, великою мірою обумовлене спадковістю, генами. Люди, постійно показують хороші результати в IQ-тестах, часто відрізняються сильно розвиненим цікавістю в дитинстві. Батьки не завжди здатні оцінити належним чином схильність дітей всюди пхати свого носа, так як це може супроводжуватися травмами і побутовими катастрофами.

Манера закінчувати фразу за співрозмовника. Багатьох така риса дратує, але по суті подібна манера – ознака високого емоційного інтелекту, сильно розвиненою емпатії. Інтелектуали можуть прекрасно розуміти, що відчувають і думають інші, оскільки можуть дивитися на світ з їх точки зору.

Підвищений самоконтроль. Прагнення все контролювати і підпорядковувати якомусь розпорядку - це важка риса для спільного життя. Але зате такі люди завжди можуть вчасно зупинитися і не приймають імпульсивних рішень. Взаємозв'язок між рівнем інтелекту і здатністю до самоконтролю була підтверджена дослідженням вчених з Єльського університету.

Любов до шоколаду. Виявляється, люди з високим інтелектом часто демонструють цю рису. Вчені не бачать в цьому нічого незвичайного. Речовини флаваноли, що містяться в шоколаді, позитивно впливають на роботу мозку, поліпшуючи його функцію пам'яті, уваги і швидкості обробки інформації. Для активно працює мозку «розумників» шоколад – це справжня батарея харчування.

Непереносимість шуму. Дослідники з США в експерименті, проведеному в 2015 році, встановили: люди, які добре справляються з інтелектуальними завданнями, мають низькою толерантністю до фонових шумів.

Тяга до самотності. За словами вчених, чим вище у людини інтелект, тим частіше він прагнути перебувати на самоті. Дослідження, результати якого опублікував журнал British Journal Of Psychology, показало: розумні люди відчувають себе набагато щасливішими наодинці з самими собою, ніж в компанії друзів.

Джерело: MedikForum

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!