poltavaoda.jpg

Головко, Свищева, Товстий, Баранов. Ворона — це прізвища теоретичних претендентів на посаду губернатора

Вчора Президент України Петро Порошенко прийняв відставку губернатора Полтавщини Віктора Бугайчука. Місце головного чиновника нашої області наразі вільне. Хто ж претендує на цю посаду та має якісь шанси її отримати? Про це ми запитали у експерта «Аналітичного центру розвитку громадянського суспільства» Діонісія Капліна.

― На сьогоднішній момент серед політичної еліти Полтавщини можна назвати три людини, які так чи інакше або мають шанси отримати посаду голови обласної держадміністрації, або ж мають амбіції щодо неї. Звісно, не можна виключати і того, що цей пост займе нова для нашої області особистість (губернатор-«парашутист»), але шанс розіграшу такого сценарію вкрай мізерний.

Реальна можливість знову повернутися в крісло губернатора була в Олександра Удовіченка. Але екс-чиновник прийняв несподіване рішення — відмовився від цієї пропозиції. Тому ми навіть не розглядаємо його кандидатуру в цьому рейтингу.

Найбільший шанс сісти в крісло губернатора є у Валерія Головка. Він є головою обласного осередку партії «Народний Фронт», яка отримала перше місце на минулих виборах. До активів Валерія Анатолійовича можна також віднести дружні стосунки з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Скажімо, голова уряду звертається до Валерія Головка по імені. Крім того, Головко не балотувався у народні депутати ні по списку, ні по мажоритарці ― очевидно, що цьому є вагома причина.

Кандидат № 2 у цьому списку претендентів ― Світлана Свищева. Вона вже не займається великою політикою, але ніколи не можна бути впевненим, що вона туди не повернеться. Щодо політичного лобі її кандидатури ― ним може стати Юрій Луценко, голова партії «Третя республіка», яку Світлана Іванівна очолює на Полтавщині. Крім того, до її активів можна занести успішне 15-річне керування Національним Сорочинським ярмарком і надзвичайну цілеспрямованість (що й показала ця жінка влітку, не відмовившись від проведення свого дітища, попри всі намагання зірвати дійство).

Третім претендентом на посаду представника президента в області може стати заступник уже колишнього губернатора Роман Товстий. Його політичним «куратором» є народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» та голова штабу цієї партії на Полтавщині Тарас Кутовий. До активів чиновника варто занести те, що він пропрацював уже 8 місяців на посаді заступника губернатора й за цей час набрався певного досвіду. Тому є шанс, що Петро Порошенко поставить на чолі області саме людину зі своєї політсили.

Четвертим (не за шансами, а за амбіціями) варто поставити Андрія Баранова. Голова «Полтавського Автомайдану» мав такі амбіції ще цієї весни, коли керував виборчою кампанією Петра Порошенка на Полтавщині. Проте цим мріям не судилося збутися. Після неприйняття його командою «Блоку Петра Порошенка» (БПП) він стає основним гравцем «Полтавського Патріотичного Блоку» (ППБ) ― об’єднання Костянтина Жеваго, який наразі є політичним патроном Андрія Павловича (і його ж бізнес-партнером). Але лобі Жеваго на рішення Президента зараз не є значним, тому амбіції Баранова навряд чи будуть реалізовані.

Ще одним кандидатом, про якого варто розповісти у цьому прогнозі, є військовослужбовець 79-ої окремої аеромобільної бригади Сухопутних військ Збройних сил України Петро Ворона. Він, як і Роман Товстий, є представником політсили Президента. Також він ішов по її спискам на виборах народних депутатів. Але шансів стати губернатором у нього не більше, ніж нардепом. Голова облради, як ми знаємо, пішов добровольцем у зону АТО. Згодом він перейшов у батальйон, що не є добровільним формуванням, тому наразі не може повернутися в Полтаву. Для Петра Васильовича є два виходи: або бути демобілізованим, або отримати від Президента призначення на посаду його представника на тому чи іншому рівні (хоча б головою райдержадміністрації). Останніми днями помічники Петра Ворони ходять по місту з пропозицією поставити підписи під документом про повернення свого керівника з фронту. Приходили і до нас, але ми не погодилися. Чи поверне Петра Ворону Порошенко ― покаже час.

Таким чином, ми бачимо три можливих кандидатури на посаду губернатора. Ім’я головного чиновника Полтавщини стане відоме незабаром. Проте йому буде несолодко ― економічна ситуація в області, вимоги простих людей і політичних еліт, воєнні дії в східніших областях. Але це вже зовсім інша історія.

Джерело: http://www.poltava.pl.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Самсон 20.11.2014 06:23
Плакати хочеться. В області немає кого поставити губернатором! Один нормальний кандидат - Удовіченко, але він розуміє, що з таким недолугим нацистсько-фашистським угрупуванням, він не зможе плідно працювати.
# Злидня 20.11.2014 08:16
Ну не знаю...Головка вообще не чула.Свищева "стара" кадра, кажуть толкова, Товстий....ну при губері Бугайчуку, який був ні риба ні м"ясо-я думаю і він цейвірус підхватив.Баранов?Я б його зі списку не викидала.Думаю амбіції візьмут верх, до того ж впливовий патрон у нього...Не знаю, ніхто не імпонує, хіба що свищева, і то..Тільки ізза того, що "при всьом багатстве выбора-другой альтернативы нет"
# Самсон 20.11.2014 09:35
Я теж не проти Свищевої. У нашому районі керують одні баби, то хай і в області буде так погано як у нас :lol: :lol: :lol:
# Леля 20.11.2014 10:50
А де б ти був, без як ти кажеш, баби? Чи ти такий самодостатній, що зможеш і сам обійтися? Це ми звикли так, якщо жінка, то значить якась вівця безмозкла, а на справді це далеко не так. А такі "чоловіки"-нитіки як ти, тільки позорять весь чоловічий рід. А жінки, навпаки, не раз доводили, на що вони здатні, і не раз вас за уші витягали. Тільки на відміну від вас, не просили за це нагороди...
# Самсон 20.11.2014 14:10
Нагорода для вас одна :lol: :lol: :lol:
А в кого не має такої нагороди, ті сунуть свої хоботи куди їм не слід сунути.
# Самсон 20.11.2014 14:18
А щодо "безмозклих овець", то що тут скажеш?! Хто зараз із недолугим кипишем-гноїном? Чоловіки? Ні. Є там пару-тройку особин незрозумілої статі. А от є там і декілька тих, які не хочуть, щоб їх вважали "безмозклими вівцями". І за свою діяльність вони хочуть винагороду: гроші, посади....
# святослав 20.11.2014 20:01
Полтавщина варта мати гідного керівника - не рига-баригу , а потріота , трудівника , мудрого наставника ! Можливо колись це стане дійсністю . А сьогодні - біля владного корита товчеться купа продажнього сміття . Хто кого дорожче купить , продасть , зрадить підставить . За таких обставин Полтавщина потребує ретельного очищення і непреривної люстрації , і в першу чергу найбезкомпроміснішої - народної !
# Злидня 21.11.2014 11:27
да,да,да.А під критерії, які ви назвали якраз підходе такі як женька янкевич та забула як його-пустовгар.Або якийсь вчитель, можна біології....або фізкультури....можна з погребняківських країв. Ну це я вжепро місцевий рівень ;-)
# Самсон 21.11.2014 06:18
АПеред тим, як люструвати когось, треба самому бути пролюстрованим. А відмовка, що буде люструвати народ, то є лапша для лохів. Хто ж тоді буде люструвати "народ"? Усі керівники вийшли з народу, і є прямим відображенням народу. Бур'ян треба знищувати з корінням, щоб знову не проростав. "Корінням" нерадивих чиновників якраз і є той таки народ. І, якщо ви вважаєте себе патріотами, повинні знати, що поки наш народ буде "хохлами", української держави не буде.
# Aleks 21.11.2014 07:19
Таке саме питання постане і у нас в районі.
# Леля 21.11.2014 08:46
Звідки цей Самсон взявся? Що це за крендель, що весь український народ обізвав корінням якогось бур"яну? Та поки є такі Самсони на Україні, поки ми й будемо для них "хохлами". Оце через таких Самсонів ми так і живем. Бо саме ж воно не здатне і в своєму дворі прибрати, та город виполоти, а лізе когось учить. Хочеш буть кацапом - та хто тебе держить? Чеши. Там городи полоть не треба, бо вони нічого культурного не садять!
# Самсон 24.11.2014 07:01
Як городи полють ти бачила тільки у кіно. За своє життя ти заробляла не руками й головою, а іншими частинами тіла. І свого часу несамовито хватала те, що давали росіяни.
# Леля 24.11.2014 07:36
Слухай, сімпсон, по перше, я полола не тільки город а ще з 7 класу на буряк з мамою ходила, бо тоді в колгоспах по 3-5 га. роздавали, як хочеш, так і поли. По друге, за своє життя я заробляла СВОЇМИ руками, бо я себе не на помийниці знайшла, (не то що деякі), щоб заробляти іншими частинами тіла. По третє, я нічого несамовито не хватала, бо ніхто нічого не давав, тим більше росіяни. А просить я не звикла.
# Леля 24.11.2014 07:36
І по четверте, будеш откривать свій рот на уровні путлєровської ширінки, а не в мою сторону!!!
# Самсон 24.11.2014 11:15
Слухай, ти, хулеля! По чужим ширінкам шастать - це твоя спеціалізація. Які ти буряки полола і де. знають усі. То ж, закрий свою халяву і не варнякай.
# Леля 25.11.2014 05:29
Що і про кого ти знаєш, я не знаю, ну точно вже не про мене. Ти мене з кимось плутаєш, мені шкода, але це вже твої проблеми.
# Рибак 24.11.2014 16:07
Круто ти, Самсон, Лельку зачепив!!! Респект! Вона оказується знає що треба откривать рот на рівні ширінки, а каже що буряки полола...
# Леля 25.11.2014 05:35
З банальної точки зору моєї ерудиції, ваші емоції не асоціюються з діями вашого мислення, але, тим не менше, мені смішно, можете продовжувати говорити. Коли небуть вам все таки вдасться сказати щось небуть розумне.
# Рибак 25.11.2014 10:26
"З діями Вашого мислення" - от ти і показала свою "банальну ерудицію".
# Леля 25.11.2014 12:16
Не заморачуйся, це вислів не для твоїх плоских рибацьких мозгів. І ще одне, "жопа" це в твоєму випадку не точка опори, - це стан твоєї душі (якщо вона, звичайно в тебе є).
# Самсон 25.11.2014 12:22
Вона просто зробила помилку у слові: написала "полола", а хотіла написати "пороли".
# Леля 25.11.2014 16:23
Ну ти й гнида, Сімпсон. Зовсім на мужика не схожий. Коли я кажу полола, це значить полола. Воно знаєш, кажуть, якщо хочеться, то дужче чим болить, кожен думає в міру своєї розпущеності. Чи ти "голодний", що жінка не годує? Запам"ятай, якщо в тебе немає жінки, значить в когось їх дві! Дерзай, можливо тобі колись і пощастить! І не опускайся до рівня базарної баби, пардон, жінки.
# Самсон 27.11.2014 13:54
Гнида знаходиться у тебе на рівні чоловічої ширінки. Ти сама про це говорила. Мені до твоєї розпущеності далеко. Правда. ти зараз не така. Я тобі вибачаю. Що візьмеш із старої, гидкої баби, яка вживає алкоголь більше норми. Ти навмисне замусорюєш цей сайт, бо нічого конструктивного, по темі, не можеш донести до людей, як і твій брат по розуму святосрав.
# Самсон 27.11.2014 14:05
Сімпсони - америкоси у яких такі як ти отримують підживлення (на якомі рівні те підживлення знаходиться ти знаєш, сама говорила). Де ж твій патріотизм?! Ти навіть слів українських не знаєш!
# Владимир 24.11.2014 14:44
Людишки! Вы лучше бы думали как район сберечь. Если бы здесь было то, что в Донбассе, то вы бы друг друга сами уничтожили. Такие они, хохлы, всегда были, есть и, наверное, будут. Зачем вы нужны России, Путину?! Друг друга бойтесь!
# Аттила 24.11.2014 18:08
Вітаю всіх - ті хто тут на коментарях, це люди у яких болить душа за свій край, набагато гірші ті кому все "по барабану"...
"Не бойтесь врагов -они могут только убить; не бойтесь друзей - они могут только предать; бойтесь людей равнодушных - именно с их молчаливого согласия происходят все самые ужасные преступления на свете."
# святослав 24.11.2014 22:23
Опа - на ! Якась тендітна Леля розворушила увесь Семенівський гадючник ! Не чіпай ти , Лелю, цих приречених , їм вище свого рівня вже ніколи не стрибнути !
# Саня 25.11.2014 06:41
Ну это всего лишь ваша мысль!Всего лишь!А на самом деле это нормальный диалог между представителями сегодняшней власти и оппозиции. Да, возможно не интеллигентный разговор, но это как раз и есть характеристика нашего СЕГОДНЯ.Я так думаю. :sigh:
# Леля 25.11.2014 07:34
Сори, но я не являюсь представителем сегодняшней власти, и уж тем более, сегодняшней оппозиции. Увы, так бывает. Я из тех миллионов, которые называются - простой народ Украины ( потому что представители власти, сама власть, представители оппозиции и сама оппозиция, это не простой народ Украины).
# Рибак 25.11.2014 10:28
А голосувала, ти за кого? Ерудована ти наша! Якщо народ вибирає таку владу - це нерозумний народ.
# Леля 25.11.2014 12:29
За кого я голосувала, це не твого куцого ума діло. Я так розумію ти той народ що обирав попередню владу, яка в тебе і твоїх дітей останні штани відібрала. Вітаю! Палата на Шведській жде тебе. Рибаків там бракує! А на рахунок нерозумного народу, так скажу. Всі люди помиляються, це не страшно, але тільки в тому випадку, коли визнають і виправляють свої помилки. А в тебе я бачу вже хронічне.
# Аттила 25.11.2014 14:18
Ось тут і проявилися ви пані Лелю у всій своїй "красі". Той народ, не той народ. Це вже було - вища нація це ми - інша нерозумний народ, "бидло", холопи. А хто ви така, щоб давати оцінку людям (народу)? Поки, що я бачу лише один шовінізм і зачатки ксенофобії.
# Леля 25.11.2014 14:43
Та таж же ж. Вища нація, це безперечно - ВИ! вельмишановний пан..., Аттила! А ми це інша, як на вашу думку, нерозумна нація. Але ви глибоко помиляєтесь, бо таких "розумах" як ви - тисячі, а таких "нерозумних" як я - десятки мільйонів! І я наважуся на зустрічне запитання. Скажіть, тільки чесно, ви не сумуєте за тими часами, коли ви були простим вчителем, і все у вас було добре?
# Леля 25.11.2014 14:50
Коли ви хотіли повернутися в свій район, з цієї ненависної Семенівки, коли ще не знали О. Пабата, великого Українця, і інших, хто затягнув вас у це політичне болото. Ви ж дуже розумна людина, чи не жалкуєте за тими часами, коли ви були іншим, нікому, крім себе і своєї родини не належали і ні від кого не залежали? Тільки правду!
# Леля 25.11.2014 16:26
Хоча, можете публічно не відповідати, ви ж тут не на сповіді. Дайте відповідь на це запитання самому собі. Тільки чесну відповідь...
# Аттила 25.11.2014 19:12
Ви так нічого і не зрозуміли з того, що вам написали! А починаєте, шановна, під нік шукати конкретну людину і "лазити" в її біографії (здається я вірно зрозумів ваше словоблуддя). На жаль, "ошибочка вышла"! Я вам хотів довести просту істину, що треба думати про майбутнє...
"Из раны, неудачно нанесенной деспоту, льется море чужой крови"
# Рибак 26.11.2014 03:48
Атила, я її вичислив! Повна бездарь і неудачниця по життю.
# Леля 26.11.2014 05:45
Не думаю, що ти мене вичислив, але чим би дитя не тішилось... Хоча, якщо брати по ваших мірках, то я для вас і справді неудачниця:- біля державного корита я не була, іномарки в мене немає, рахунків в банках теж, доларів я не наскладала, за кордон відпочивати я не їздила, в мене немає ні бріліантів, ні одягу дорогих брендів.
# Леля 26.11.2014 05:45
Але, в мене хороша сім"я, в мене прекрасний чоловік і чудові діти, в мене, слава Богу, живі і здорові батьки, в мене чудова сестра і племінник, в мене чиста совість і я прекрасно сплю ночами. Я задоволена своїм життям, бо все, що в нас є, ми з чоловіком заробили своїми руками. Колись мені сказала моя бабуся, живи так, щоб вдень тобі було не соромно йти по вулиці, а ввечері не страшно.
# Леля 26.11.2014 05:46
Я так і живу, мені не соромно дивитися людям в очі, і за мене НІКОЛИ не буде соромно моїм батькам, чоловікові і дітям. А тепер запитання до вас, до вас всіх - у вас є те, що є в мене???
# Злидня 26.11.2014 06:51
Я вже готова за вас голосувати :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
# Рибак 26.11.2014 11:07
Питання, чому? Тільки не кажи що не крала. На все, тобою перераховане, можна заробити розумом або фізичною працею. Ну перше - зрозуміло, а 5-6 бичків не пробувала вигодувать, або 10-15 свиней? Кукурудзи на полях залишилось тьма, буряків - море. Так ти ж прагнеш бути бідною і свідомою! Починай працювать, а не лозунгами кидаться!
# Леля 26.11.2014 13:50
Не тобі, рибаче мене учить, що і як мені робить! Я тобі пояснюю, що для таких як ви, прості люди -"неудачники по жизні". Так ось, хочу тебе розчарувати, в мене це все буде, і що головне, в моїх дітей буде, але зауваж, зароблене чесним трудом. І моїм дітям ніхто й ніколи не тикатиме, що в них батьки ледацюги, чи ворюги, на комусь нажились. І в мене мого ніхто й ніколи не відбере, я за це спокійна. А ти?....
# Леля 26.11.2014 05:56
Може я нічого й не зрозуміла, (куди ж нам, простим смертним, до вас, приближенных), але я думаю про майбутнє, я думаю про майбутнє своїх дітей, бо тільки в дітях наше продовження. А вам я так скажу, хоч плазуни для вас і означають мудрість, але деякі народились тільки для того, щоб повзати по чужих крилах, і якщо сам злетіти не в змозі, то треба ж і другому не дать це зробити.
# Самсон 28.11.2014 06:14
Ви теж сумуєте за минулим. Тільки Ви зрадили своє минули.
# Самсон 28.11.2014 06:21
Вибачте, "минуле".
# Рибак 27.11.2014 15:04
Біда в тому, що в тебе все життя -помилка!
# Рибак 25.11.2014 10:36
До речі, ти б з своїм інтелектом у нинішній владі була б своєю серед своїх!
# Леля 25.11.2014 12:32
До речі, хамло, ти шось розбалакався. Ану провір, чи случайно в тебе в кармані не завалялася запасна челюсть, бо я бачу ти таки добалакаєшся.
# Рибак 25.11.2014 13:38
Ти перша це сказала. Бережи себе...
# Леля 25.11.2014 14:27
Ок. Буду берегти!!! Іди вже рибу глуши...
# Рибак 25.11.2014 14:42
Ще не час, помучся трошки.
# Леля 25.11.2014 16:43
Як скажеш. Не дай Бог, постраждає невинна людина, це буде на твоїй совісті.
# Злидня 25.11.2014 19:49
Ага, пані, не являєтесь!Ну тоді це дуже вигідно.Якщо "чорнити" "попєрєдників" - то це "риги" ворюги і таке інше!А якщо влада нічого не робить і не виконує бажання майдана, то тоді "я не з ними-я простий народ"Я не я і хата не моя.Дууууже зручноооо!Оприділіться шановна!
p.s.Тільки будь-ласка, без "свідомого" вашого жаргону.Дякую.
# Самсон 25.11.2014 09:16
Якщо така тендітність, то хто ж тоді нетендітний?
# Самсон 25.11.2014 09:18
Тендітна - Олена Бондаренко, яка учора на каналі 112u.a. розповіла хто є хто в Україні. Спокійно, лагідно, з посмішкою. Мила, тендітна, молода гарна, розумна жінка.
# Леля 25.11.2014 12:37
Ну, якщо еталон гарної жінки для тебе Бондаренко, то тоді все зрозуміло. А про себе вона теж розповідала, ця мила, і розумна? А може вона про тебе розповідала? В любій інформації кожен чує те, що хоче почути. От ти хотів почути саме це, а переключи на інший канал і послухай правду про цю "милу"... Волосся (якщо воно в тебе є) стане дибки.
# Самсон 26.11.2014 09:04
Треба дивитися нормальні канали, тоді нічого дибки не ставатиме. Менше по порно-каналах шастай :lol: :lol: :lol: :lol:
# Українець 25.11.2014 19:19
знаете друз і хороший сайт цікаві теми хотілося б іх обговорювати а не дивитися на старий укр стенарій у виконанні лелі все село нап ало насилу відгавкалась а якщо вже хочете між собою то давайте конструктив ане словоблудство якщо в дитинстві то ми всі допомагали і полоти і копати і потрібно дякувати батькам за спадщину а то у багатьох без неі ні сапи ні хати одні понти :eek:
# святослав 25.11.2014 21:42
Лелю ! Вибирайся з цього затхлого болота , від того жабячого кумкання ! Дай їм можливість насолоджуватися своїм баговинням , бо то - їхнє ! Україна , її майбутнє не тут , вона там - на горі , де блакитне небо і золоте колосся, де рідна мова , де вільні люди і де справжня Свобода !
# Рибак 26.11.2014 03:28
так їй ще ранувато - на гору! Могла б ще жить...
# Леля 26.11.2014 06:04
Дякую! Я так і зроблю, не буду порушувати їхню ідилію. СЛАВА УКРАЇНІ!!!
# Самсон 26.11.2014 12:38
Soli Deo Gloria.
# Самсон 27.11.2014 14:01
Не треба замітати сліди. Хто у тебе є, а кого нема, усі знають. І тебе знають.
# Рибак 27.11.2014 15:09
головне, що мізків у неї нема, пропиті давно!
# Леля 28.11.2014 05:16
Я так не думаю, ти точно мене не знаєш, бо серед моїх знайомих таких "тормозів" нема.
# Самсон 28.11.2014 06:24
Ти права, серед твоїх знайомих тормозів і справді, нормальних людей не має. Тому я і не вхожу до числа твоїх знайомих.
# Леля 28.11.2014 08:27
Ні, ну не вівця? Я все понімаю, що людина на 80% складається з жидкості, а тебе вона тормозна, це ясно, ну не до такої ж міри, хоч інколи ручник отпускай, бо колодки погорять! Внучок! Ха-ха-ха....
# Самсон 28.11.2014 11:24
Як би ти, корова тупорила, могла відрізнити гальмівну рідину від горілки, то мала б право відкривати своє смердюче хлєбало. А за мій ручник не переживай, він у повному порядку, тільки не для тебе призначений. Оце тебе й бісить. Не домагайся мене, ти стара, бридка, збочена баба. Твій організм на 100% складається із рідини, яка містить в собі багно, розведене алкоголем.
# Леля 28.11.2014 14:04
Нічого собі, оце зізнання. Тепер все з тобою ясно, що ж зробиш, ти обділена жіночою увагою людина, раз в тебе такі прихильниці, сам же признався, хто тебе домагається. Бля... на весь район опозпрився. Фуууууууууууууууууу!!!!!!!!!!!! Ви мабуть варті одне одного!
# Самсон 28.11.2014 14:12
Тут ти права, з тобою ганьби наберешся! Люди подумають, що я з тобою, смердючкою, дружбу вожу. І не мрій! :P