b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_081.jpg

Росія готується до військового удару, який може розвернутися аж до повномасштабного наступу в Україні.

Про це в середу, 20 лютого, заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на дебатах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку за ситуації на окупованих територіях України.

"Військові експерти однозначно визначають, що озброєне угрупування на російському кордоні з Україною є наступальною ударною групою. Це не має нічого спільного з обороною. Вони призначені для військового удару. До цього готується Кремль. Тому подальша ескалація до рівня повномасштабної війни не є вже нереальною перспективою", - сказав він.

Також український лідер назвав точну чисельність російських військових і зброї на території окупованого Донбасу. 

Зокрема, на окупованому Донбасі перебувають 35 тисяч бойовиків і понад 2 тисячі російських військових. Вони мають на озброєнні 496 танків, 938 броньованих бойових машин, 128 реактивних систем залпового вогню, 776 артилерійських систем, включаючи самохідні.

Не забув Порошенко згадати і про анексований Крим, зазначивши, що РФ перетворює півострів в плацдарм для розгортання ядерної зброї.

"Отже, ми спостерігаємо безпрецедентну мілітаризацію Чорноморського регіону. Росія змінює стратегічний баланс в регіоні і далеко за його межами. Вона перетворює Крим на стартовий майданчик для своїх ракет", - підкреслив Порошенко.

Крім того, за його словами, станом на лютий 2019 року в окупованому Криму Росія розмістила 32,5 тисячі військових, 88 артилерійських систем, 52 реактивні системи залпового вогню, 372 бойові броньовані машини, 113 бойових літаків, 62 бойових вертольота, 6 бойових суден і 6 підводних човнів, оснащених морськими системами крилатих ракет "Калібр". Про ситуацію з російською армією на кордоні України читайте в матеріалі "Апострофа": Навіщо Росія стягує танки до кордону з Україною: генерал про плани Путіна.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Логопед_Парубія 21.02.2019 14:07
Він дуже схожий на хлопчика, який весь час казав про вовків, а як насправді вовки з"явилися-далі знаєте, що було.