b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_sud.jpg

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області розглядає справу розкрадання пального з медичних автомобілів. У цьому звинувачують начальника місцевої транспортної служби та трьох його підлеглих. Вони нібито «списували» паливно-мастильні матеріали, а «зайві» талони продавали третім особам.

Згідно з опублікованими у реєстрі судових рішень матеріалами справи, мова йде про транспортну службу округу № 4 об’єднаного автогосподарства закладів та установ охорони здоров’я Полтавської області. Цей відділ опікується «швидкими» та іншими медичними автомобілями у Миргороді та Миргородському, Великобагачанському, Гадяцькому, Лохвицькому і Шишацькому районах.

За даними порталу «Судова влада», організатором злочину став начальник цієї транспортної служби Володимир Олексієнко, який працював на посаді з 2016 року. На початку травня 2019-го він домовився з трьома підлеглими, що ті підписуватимуть «липові» шляхові листи на виїзд медичних автомобілів округу. Талони на пальне, які залишалися невикористаними, ці четверо привласнювали та реалізовували іншим особам.

Серед спільників Олексієнка були механік транспортної служби округу № 4 Євгеній Володько, а також двоє диспетчерів Тетяна Зона та Ольга Пилипенко. Загалом вони встигли «списати» 385 талонів на 6140 літрів пального, вартість якого склала 169,5 тис. грн.

Справу проти них відкрили 8 травня минулого року за двома статтями:

  • ч.3 ст. 27 ч.5 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою),
  • ст. 366 ККУ (Службове підроблення).

Розслідування проводили рік і 17 червня 2020-го результати передали до суду. Обвинуваченими є ті самі четверо: Володимир Олексієнко, Євгеній Володько, Тетяна Зона та Ольга Пилипенко.

Наразі Миргородський міськрайонний суд отримав матеріали, але ще не призначив засідання.

Нагадаємо, такий самий злочин на початку 2020 року викрили і в самому Об’єднаному автогосподарстві закладів та установ охорони здоров’я Полтавської області, частиною якого є транспортна служба округу № 4 у Миргороді. Слідчі з’ясували, що головний інженер, старший диспетчер та водій «списували» пальне та запчастини зі «швидких» і продавали їх на OLX.

За даними джерел «Полтавщини», на сьогодні по справі списання пального в Об’єднаному автогосподарстві закладів та установ охорони здоров’я Полтавської області поліція оголосила підозри двом водіям за ст. 358 та ст. 191 ККУ. Одному — по 16 епізодам розкрадання), іншому — по 55 фактам привласнення пального та підробки документів. Один з водіїв за період з березня по травень привласнив близько 1000 літрів пального. Поліцейські продовжують слідчі дії, проводяться експертизи для притягнення до кримінальної відповідальності інших водіїв та керівних осіб Об'єднаного автогосподарства.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!