b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_98dXKtxKMlSUAwX5ysDx.jpg

У поліції Полтави повідомили про відкриття провадження по факту масштабної пожежі у будівлі кінотеатру ім. Котляревського, яка і в ці хвилини ще не ліквідована. Попередня кваліфікація — ч. 2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Правоохоронцям попередньо відомо, що о 3:10 до будівлі виїхали співробітники охоронної фірми «Явір-2000», тому що на об’єкті зникла сигналізація. Вони не побачили нічого підозрілого, а згодом сигнал відновився. Однак о 3:35 він знову зник. Тоді охоронці почали викликали адміністратора закладу «Терраса», на що пішов певний час. Тільки о 4:15 стало очевидно, що у будівлі відбувається пожежа, свідки почули всередині гучний «хлопок».

Попередньо відомо, що камери відеоспостереження не зафіксували біля будівлі сторонніх осіб, окрім охоронців «Явору». Однак записи ще будуть ретельно переглядатися.

За інформацією ДСНС, станом на 8 ранку згоріла центральна та права частина будівлі. Покрівлю над лівою частиною будівлі вдалося зберегти. Повністю вигоріли заклади «Версаль», «Граммофонъ» і «Терраса». Майже неушкодженими залишилися магазини на першому поверсі будівлі. Причину пожежі встановлюють слідчі.

Також у зв’язку з пожежею рух транспорту центральною частиною міста тимчасово обмежено.

Нагадаємо, будівля на вул. Соборності, 31 — частина ансамблю Круглої площі Полтави, пам’ятка історії та архітектури, колишній Будинок Полтавського дворянського зібрання, побудований у 1810 році у стилі класицизму. Сучасникам будівля більш відома як кінотеатр ім. Котляревського, який працював там до початку 2010-х років. З 2013 року будівля, яка належить місту, знаходиться в оренді ТОВ «Старнайт» (директор Олег Устименко, співвласники Сергій Гонтовий та Олександр Калуцький).

Строк оренди різних частин будівлі «Старнайтом» закінчився ще у 2019 році. Попри рішення суду та завдяки бездіяльності виконавчої служби, підприємство не залишило будівлю. Станом на вересень 2020 року «Старнайт» заборгував місту 3 млн грн за користування будівлею без договору оренди.

«Полтавщина»

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!