levochkin.jpg

"Опозиційний блок" виступає за проведення розслідування злочинів проти активістів Євромайдану в період з листопада 2013 по лютий 2014 року.

Про це в ефірі "Подробиць на Інтері" заявив нардеп Сергій Льовочкін.

"Ми вимагаємо розслідування усіх епізодів трагічних подій, що сталися на вулицях Києва. Ми вимагаємо, щоб винні були покарані і притягнуті до відповідальності. Завдяки тим загиблим нинішня влада перебуває сьогодні в своїх кабінетах", - заявив він.

При цьому Льовочкін назвав політичними спекуляціями звинувачення, які лунають на адресу депутатів "Опоблока", у причетності до трагічних подій на Майдані взимку 2013 року.

Як відомо, після розгону студентського Майдану 30 листопада 2013 тодішній генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що ГПУ вручила повідомлення про підозру у перевищенні влади заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові КМДА Олександру Попову, начальнику київської міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку.

Також Пшонка заявив, що "найближчим часом щодо Сівковича, Попова, Коряку і Федчука буде обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту".

Тодішній  президент Віктор Янукович відсторонив від посад голову КМДА Олександра Попова та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Згідно з протоколами допиту Сівковича, Коряки і Попова, Сівкович транслював вказівки секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Винних у розгоні Майдану та у злочинах проти активістів досі не покарано.   Родичі загиблих активістів  ініціюють щомісячний звіт керівників МВС, СБУ та ГПУ про хід розслідування злочинів проти активістів, в тому числі їх розстрілу.

Джерело: http://www.pravda.com.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Самсон 10.12.2014 06:28
Не хоче ця влада розслідувати ті події. Це "справа Гонгадзе" №2. Мабуть вони мають безпоснреднє відношення до тих злочинів.