Документи, необхідні для полювання в Україні. Порядок отримання

  1. Посвідчення мисливця
  2. Контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання
  3. Картка відстрілу дичини (ліцензія на добування дичини)
  4. Членський квиток мисливської організації (не обов'язково)
  5. Дозвіл на зброю (дозвіл на право зберігання, носіння мисливської рушниці)
  6. При наявності мисливської собаки – паспорт на неї

Отримання документів

  1. Посвідчення мисливця.

Для отримання посвідчення мисливця необхідно звернутись до відділів Державного агентства лісових ресурсів України (Лісгоспів), його територіальних органів. На території Пол-тавської області, це обласне управління лісового та мисливського господарства: м. Полтава, вул. Гулака-Артемовського, 22, тел. (0532)-60-11-92.

  1. Контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання

Контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання отримують в відділеннях Державного агентства лісових ресурсів України (Лісгосп). Картка є додатком до посвідчення мисливця і її необхідно обмінювати кожен рік. Картка дійсна на протязі мисливського сезону - від відкриття сезону (як правило серпень) до закриття.

  1. Картка відстрілу дичини (ліцензія на добування дичини)

Картку відстрілу дичини (ліцензію на добування дичини) отримують безпосередньо перед відкриттям сезону полювання, перед полюванням на ту чи іншу дичину. Картки відстрілу дичини або ліцензії отримують в мисливських господарствах (де Ви маєте намір проводити полювання.

  1. Членський квиток мисливської організації

Членський квиток не є обов'язковим документом, але члени мисливської організації можуть мати деякі пільги на придбання карток відстрілу, полювання та ін. Члени мисливських організацій щорічно сплачують членські внески, величина яких встановлюється безпосередньо мисливськими організаціями.

  1. Дозвіл на зброю

Згідно з чинним законодавством України право на придбання, зберігання, носіння мисливської рушниці мають громадяни віком від 21 року – гладкоствольної і віком від 25 років – нарізної. Перелік документів та порядок отримання дозволу на придбання зброї майже однаковий, лише для отримання дозволу на нарізну зброю потрібно буде звертатись у обласні (або міста – обласного центру) відділи МВС.

Для отримання дозволу на зброю (дозволу на право зберігання, носіння мисливської рушниці) спочатку потрібно отримати дозвіл на придбання зброї і зареєструвати придбану рушницю в місцевому відділі поліції. Процес реєстрації рушниці включає і видачу дозволу на зброю (дозволу на право зберігання, носіння мисливської рушниці).

Для отримання дозволу на придбання зброї звертаються з заявою в дозвільний відділ місцевого (міського, районного) управління поліції України.

Для оформлення дозволу на право придбання, носіння і зберігання гладкоствольної зброї в дозвільну систему за місцем проживання подаються документи:

5.1. Заява щодо видачі дозволу на придбання зброї (на ім’я керівника органу внутрішніх справ за місцем проживання заявника). Отримаєте бланк та заповнюєте його у відділенні дозвільної системи МВС;

5.2. Картка-заява. Отримаєте бланк та заповните його у відділенні поліції дозвільної системи МВС.

5.3. Медична довідка за формою №127/о.

Пройти медичну комісію можна в місцевій поліклініці або в спеціальних медичних пунктах, створених в багатьох містах для проходження різних медичних комісій. Їх контакти легко можна знайти в Інтернеті.

5.4. Довідка про відсутність судимості

5.5. Довідка про проходження вивчення матеріальної частини зброї, правил поводження з нею та застосування.

Пройти навчання і скласти іспит по матеріальній частині зброї.

5.6. Договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності за шкоду, яка може бути випадково заподіяна третій особі.

Оформляється в любій страховій компанії. Іноді є представник в дозвільному відділенні.

5.7. Оригінал паспорта та ксерокопія (сторінки – перша, друга, прописка).

5.8. 4 фотографії розміром 3 на 4 см

Після подання вище вказаних документів Ви отримаєте квитанції на сплату:

1) за послуги дозвільної системи (можливо дві)
2) за дозвіл на придбання гладкоствольної зброї
3) за посвідчення на право зберігання і носіння зброї

Після сплати по квитанціях та подання всіх документів в дозвільний відділ приблизно через один місяць можна отримати дозвіл на купівлю гладкоствольної зброї.

На протязі цього місяця місцеве відділення поліції перевіряє Ваші документи, дільничний може відвідати Ваше місце проживання, перевірити наявність сейфу для зберігання рушниці. Тому сейф для зберігання рушниці бажано придбати (наприклад, у мисливському магазині) до, або одразу після подання документів у дозвільну систему.

Отриманий дозвіл на купівлю гладкоствольної зброї дійсний протягом 3-х місяців. На протязі вказаного терміну потрібно придбати рушницю, інакше право на купівлю зброї за цім дозволом втрачається.

Придбану рушницю потрібно зареєструвати та отримати Дозвіл на зброю (дозвіл на право зберігання, носіння мисливської рушниці).

Дозвіл на зброю (дозвіл на право зберігання, носіння мисливської рушниці) видається місцевими органами дозвільної системи МВС України. Як вище уже відмічалось, дозвіл на зброю (документ, який потрібно мати с собою на полюванні) видається після реєстрації придбаної рушниці в місцевому відділі поліції. Дозвіл на зброю видається на 3 (три) роки і потребує перереєстрації перед закінченням вказаного терміну.

Основні документи, необхідні для перереєстрації зброї – медична довідка, договір страхування, фото (як правило тільки для медичної довідки), існуючий дозвіл на зброю, сплачені квитанції за переєстрацію (перелік та реквізити у місцевому дозвільному відділі).

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!