b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_Abetka_P1280701.jpg

Ми даруємо один одному солодощі з найрізноманітніших приводів і без приводу. Відомо, що твердий шоколад з’явився в Західній Європі тільки в середині ХIХ сторіччя. Перші плитки були виготовлені в 1847 році, і незабаром шоколадні фабрики відкрилися в різних країнах світу. Яких тільки видів шоколадних цукерок і плиток тепер немає на прилавках наших магазинів! Це вироби з темного і молочного шоколаду, трюфелі і суфле, цукерки з лікером і желейної начинкою... Завдяки такій різноманітності ми можемо вибрати буквально будь-які солодощі, щоб догодити людині, якій призначений такий подарунок, і порадувати її.

Так чому дарують шоколад? Завдяки речовинам, що входять до складу шоколаду, він здатний викликати відчуття насолоди і прилив сил, а «гормон щастя» серотонін покращує настрій. Магній, якого в темному шоколаді досить багато, допомагає нам справлятися з депресією. Крім того, шоколад містить речовину, яка утворюється в організмі людини в період закоханості. Недарма коробки цукерок, шоколадні сердечка і букети з шоколадних цукерок так часто дарують у День усіх закоханих. Шоколад – смачний і практичний подарунок, який буде приємно отримати кожному, і якщо якісь подарунки можуть виявитися марними, то у випадку з шоколадом можна бути впевненими – такий солодкий сюрприз точно не залежиться і буде використаний за призначенням у найкоротший час.

У кафе «Гармонія» з’явився новий асортимент шоколадних виробів на будь-який смак. Тут ви можете придбати шоколадні листівки, серця, квіти, різні фігурки. А який гарний подарунок чоловікові можна зробити у вигляді шоколадних інструментів. Навіть для програмістів є шоколадні диски. І якщо ви ще не знаєте, який подарунок зробити до Дня закоханих, завітайте у «Гармонію», можливо, цей оригінальний шоколад задовольнить ваші смаки.

Деякі факти про шоколад:

Шоколад піднімає настрій.
  • У какао-бобах, з яких роблять шоколад, міститься магній. Він знімає стрес, рятує від почуття тривоги і допомагає побороти депресію. Саме чорний шоколад стимулює в організмі викид ендорфінів – гормонів щастя – і таким чином піднімає настрій.
Шоколад допомагає думати.
  • Люди творчих професій знають: якщо муза затрималася в дорозі, її можна поквапити. Зробити це можна за допомогою кави, але лікарі не радять пити цей напій у великих кількостях. Тому гарною альтернативою може стати шоколад. До його складу входить кофеїн, а також теобромін. Ці речовини і стимулюють працездатність та творчу активність.
Шоколад нормалізує тиск.
  • У шоколаді міститься калій, який бере участь в обміні речовин і нормалізує кров’яний тиск.
Шоколад запобігає серцево-судинним захворюванням.
  • Чорний шоколад запобігає серцево-судинним захворюванням. Цей продукт багатий антиоксидантами – флавоноїдами (їх у шоколаді більше, ніж у червоному вині). Вони покращують роботу кровоносної системи і перешкоджають утворенню тромбів у судинах серця і мозку.
Шоколад запобігає карієсу.
  • Шоколад багатий на кальцій, який, як відомо, потрібний для міцних кісток. Таніни, що містяться в солодощах, мають антибактеріальні властивості і перешкоджають утворенню зубного нальоту, а фтор зміцнює зубну емаль.
Шоколад підвищує сексуальність.
  • Має шоколад і ще одну прекрасну властивість: фахівці стверджують, що він має здатність пробуджувати еротичні почуття і таким чином підвищує сексуальність.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!