b_385_225_16777215_0_0_images_history_of_my_family.png
Олег Тур, 9 клас, Новоселицька ЗОШ І-ІІ ступенів:

Проживаю я в селі Новоселиця. Мою родину, як і більшість українських сімей теж не обминула Велика Вітчизняна війна. Я хочу розповісти про свого прадіда, який пройшов цей нелегкий шлях війни. Із маминих розповідей мені відомо, що перед Великою Вітчизняною війною Степан Наумович Киричок (мій прадідусь) закінчив Московське військове командне училище Верховної Ради і достроково – Серпуховське військове училище. У званні лейтенанта пішов на фронт. Наказом командування Білоруського фронту від 9.02.1941 року №0263 направлений в розпорядження командира 96 стрілкової дивізії. Згодом наказом цієї дивізії назначений командиром стрілкового взводу, пізніше командиром 331 стрілкового полку 96 стрілкової дивізії.

На Білоруському фронті воював під командуванням маршала Жукова. Закинула його війна і на Курську дугу, де зустрів земляків-однополченців. 2.02.1944 року був поранений і доставлений в польовий госпіталь №1763. Наказом ГУК від 24.02.54 року №0326 командир взводу 3331 стрілкового полка був звільнений у відставку 60 (б) (за хворобою, червень 1944 р.) і направлений в РВК на облік в Оболонський РВК Полтавської області у званні капітана. В період з 12 червня 1943 року по 9 травня 1945 року входив в склад дійсної армії. Нагороджений орденами і медалями Вітчизняної війни ІІ ступеня, двома орденами Червоної Зірки, медаллю «За оборону Москви», медаллю «Перемога над Німеччиною» і ювілейними  медалями.

Після війни Степан Наумович повернувся в своє село Новоселиця. У 1945 році в нього народився син Микола, мій дідусь. Працював і вдома, і на роботі, був редактором районної газети, але фронтові рани давали про себе знати, лікувався в Лубенському госпіталі. На 62 році обірвалося  мого прадіда таке недовге і тяжке життя. Він був комуністом, партійним, похорон пройшов з почестями в його рідному селі. Я гордий за наших дідів, прадідів, за їхній героїзм і відданість своїй рідній землі. І зараз в цей нелегкий для нас час ми повинні відстояти нашу землю, нашу країну – Україну.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!