Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'https://2.bp.blogspot.com/-gOpNPS8CCkc/VuvNR25W9JI/AAAAAAAAEF4/uc-3X03StWAZpGzIU1waTKBTu61g9faVA/s1600/DSC04678.JPG'
There was a problem loading image 'https://2.bp.blogspot.com/-gOpNPS8CCkc/VuvNR25W9JI/AAAAAAAAEF4/uc-3X03StWAZpGzIU1waTKBTu61g9faVA/s1600/DSC04678.JPG'

DSC04678.JPG17 березня в Семенівській ЦРБ відбулося чергове засідання клубу «Підліток і закон». Цього року відбулися зміни,членами клубу стали учні 9 класу (класний керівник А. Г. Підгорна) Семенівського НВК№1. Правову мандрівку «Абетка права» було проведено з метою ознайомити учнів із елементами правової культури: правами, які записані у Конвенції ООН про права дитини, розвивати в учнів усвідомлення того, що вони мають права і права їх захищені державою, виховувати правову культуру учнів. Ведучі О. Мартус та Л. Безсмертна ознайомили з Конвенцією ООН про права дитини. Сьогодення вимагає, щоб діти були повністю підготовлені до самостійного життя в суспільстві. Кожна країна має забезпечувати гідне життя та здоровий розвиток дітей – своїх маленьких громадян.

Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Дитина має право на піклування батьків, родичів, громади та держави. Кожна дитина має право на рівень життя, необхідний для її фізичного, розумового, духовного розвитку. Дитина має право на безкоштовну освіту. Держава зобов'язана забезпечити доступність вищої освіти для всіх на підставі здібностей, а також дитина має право на приватне життя. Жодна дитина не може бути позбавлена доступу до ефективної охорони здоров'я. І всі діти, мають право на медичну допомогу за найвищими стандартами, які реально може забезпечити держава. Ці та інші питання було обговорено на заході.

Було представлено сценки, де діти мали самостійно визначити  порушення прав, визначити подальші дії. Під час проведення заходу демонструвалися слайди, про права дітей. Учасники заходу активно відповідали на запитання вікторини. Керівник клубу «Підліток і закон» Ірина Зубчук, провідний спеціаліст Семенівського РУЮ, у формі бесіди, разом з учнями визначили, які обов'язки відповідають кожному праву. У своїй розповіді Ірина Сергіївна,неодноразово зверталася до Декларацію прав людини, основного закону – Конституції України, Конвенції ООН про права дитини. Вона також детально зупинилася куди треба звертатися в разі порушення прав дитини та порядок звернення, підвела підсумок всьому сказаному. Учасники заходу переглянули книжкову викладку літератури «Закони за якими вчимося, працюємо, живемо».

smbiblio.blogspot.com

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!