b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_12_5122017.JPG

Ще з давніх часів доброта і милосердя були в традиціях нашого народу. Природним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному.

Добро виховується в наших душах і серцях старанням і бажанням творити. У народі говорять: «Стався до людей так, як хочеш, щоб вони ставились до тебе». Тож, волонтери – перш за все, є носіями добрих справ та позитивної інформації.

Тому в нашій школі з 2015 року була створена група у складі 9 добротворців «Добра воля». Очолює волонтерський загін учениця 7 класу Валерія Кириченко. Керує загоном педагог-організатор Вікторія Василівна Мироненко, координатор загону завуч з навчально-виховної роботи Надія Петрівна Маленко.

Із 25 листопада по 10 грудня в Україні стартувала  акція «16 днів проти насильства», одним з основних завдань якої є активізація партнерського руху громадських організацій та державних органів щодо попередження насильства, пошук в громадах та владних структурах оптимального механізму регулювання як на спільні соціальні проблеми, так і на конкретну людську біду. У 16-денний період входить і Міжнародний день волонтера, який припадає на 5 грудня. Тож цього дня, у рамках акції члени волонтерського загону «Добра воля» Погребняківської ЗОШ І-ІІІ ст. підбили підсумки своєї діяльності за два роки.

Протягом цього періоду члени загону контролюють проведення акції «Чисте подвір'я», під час якої учні школи проводять прибирання пришкільної території, пам’ятника Матері Вітчизні. До учнів середньої ланки приєднуються і молодші школярі.

23 вересня відзначається День визволення Полтавщини від німецько-фашистських загарбників. Цього дня, кожного року учні відвідують ветеранів Великої вітчизняної війни, дякують їм за їх подвиг, дарують вірші, пісні, квіти.

14 жовтня – День захисника України. Тож члени волонтерського загону «Добра воля», зі словами подяки та власноруч виготовленими листівками вітають родини учасників АТО, колишніх випускників нашої школи.

Не забувають учні і про учителів-пенсіонерів. Їх вітають з Днем учителя, зі святом жінок 8 Березня та запрошують на шкільні концерти.

Щороку беруть активну участь у мітингах приурочених Дню пам’яті і примирення та Дню Перемоги.

15 лютого – річниця виведення військ з Афганістану. Цього дня члени волонтерського загону «Добра воля» вшановують пам’ять випускника нашої школи Анатолія Семенова, який загинув виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.

До річниці страшної аварії на Чорнобильської АЕС волонтери, з метою виховання у підростаючого молодого покоління почуття сприймати чужий біль як свій, повагу до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства; прищеплення любові до рідного краю, організовують зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС.

Зрозуміло, що за свою роботу діти не мають ніякої матеріальної винагороди, але вони отримують набагато більше: моральне задоволення, відчуття своєї необхідності людям.

Колектив Погребняківської школи

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!