Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2018/04/13042018_.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2018/04/13042018_.jpg'
13042018_.jpg

Надзвичайно важливим заходом, спрямованим на реалізацію в поточному році завдань зі стабілізації та зростання виробництва продукції рослинництва, є проведення комплексу весняних польових робіт.

Цьогорічна весна, абсолютно нетипова для минулих років, поставила наших сільськогосподарських товаровиробників перед складними умовами пізнього відновлення весняної вегетації. Тільки-но календарна весна змінилася весною фактичною, на полях сільськогосподарських підприємств закипіла робота.

За оперативними даними відділу агропромислового, економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Семенівської райдержадміністрації, переважна більшість сільгосптоваровиробників району розпочали комплекс весняно-польових робіт. Масово проводиться підживлення озимих культур, зокрема, озиму пшеницю підживлено на 60% площ, озимого ріпаку – на половині площ, завершено підживлення озимого ячменю. Повним ходом ведуться роботи по підготовці ґрунту під посів ярих зернових та технічних культур.

Керівники та спеціалісти господарств, аналізуючи температурний режим та вологість ґрунту, проводять посів гороху в ТОВ АФ «Василівська» – 120 га, у ТОВ АФ «Дніпроагролан» – 200 га; посів цукрового буряку в ПСП «Дружба» – 626 га та АФ «Дніпроагролан» – 800 га. Крім того, господарствами розпочато посів соняшнику: ПСП «Дружба» – 100 га та ФГ «Журавель» – 80 га.

Колектив ПСП «Дружба» – це команда, яка вміє працювати злагоджено і самовіддано на позитивний результат. Успіх у посівній кампанії залежить від багатьох факторів, важливу роль у цій справі відіграє кадровий потенціал. У ПСП «Дружба» кожна людина на своєму місці і вміє професійно та відповідально робити свою справу. В інтерв’ю агроном ПСП «Дружба» Сергій Прихно зазначив, що підприємство господарює на 5832 га орної землі, на якій посіяно 1120 га озимої пшениці, озимого ячменю – 195 га. Ці площі підживили за 2 дні – 28-29 березня, швидко зробили це авіацією, зокрема гвинтокрилом Мі-2 Глобинського району.

14 квітня розпочали посів цукрового буряку. Попередники соя, озима пшениця. З осені провели повну мінералізацію складними та азотними добривами під запланований урожай. Посів цукрового буряку планується завершити за 6-7 днів і поступово переходити на посів медоносів: фацелії, буркуну, коріандру та соняшнику. Вносили гібриди «Леопард» і «Бакара» фірми «SESVanderHave».

Тож бажаємо аграріям гарної погоди та хорошого врожаю!

Олена БУГАЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!