b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_07_15072018.jpg

Кожна поетична зустріч – це теплота спілкування, радість від занурення в цілющі джерела поетичного слова, яке єднає всіх, хто прагне до творчих пошуків. Джерелом духовного багатства є книга.

У неділю, 15 липня, світ поезії поповнився новою збіркою братів Олександра та Степана Коськів «Оксамитові очі Сули», презентація якої відбувалася в приміщенні районного краєзнавчого музею. Цього дня було подвійне свято для співавтора книги – Олександра Арсентійовича Коська, адже він відзначав і свій День народження.

У творчої людини є велике щастя – це народження нового твору: вірша, поеми, оповідання чи маленької мініатюри. Тоді прискорено б’ється серце, душу переповнюють незвичні хвилювання, зникає весь світ і думки шикуються в ритмічні строфи. Звідки вони беруться? Хто їх надиктовує? Як дізнатись? Це одна з найбільших таємниць людської свідомості.

З упевненістю можна сказати, що нічого вищого за щастя творення для справжнього поета чи прозаїка немає, як і для митця в будь-якій іншій творчій царині.

Філософія поезії лягає у глибини людської душі. Серце, розум, саме життя поета не може належати тільки йому. Стан душі поета можна означити як постійно зростаючу необхідність бути потрібним людям та рідній землі.

Незважаючи на те, що Олександр Арсентійович народився і виріс на квітучій Лубенщині, він щиро закоханий у наш Семенівський край, любить його природу та людей, про яких написав багато хороших душевних віршів та прозових творів.

Книга «Оксамитові очі Сули» самовидавська, Олександр Арсентійович сам набирав її на комп’ютері, сам роздруковував. Це його перша книга, і цим вона особлива. На таку особливу подію з привітаннями завітали його друзі, шанувальники його творчості, колишні колеги. У приміщенні музею царила сімейна, дружня атмосфера. Присутні читали вірші Олександра Арсентійовича, які запали їм у глибини душі.

Голова жіночої ради села Степанівка Ольга Кулик та гармоніст Іван Васильович Тарапунець також завітали на свято з віршами та піснями.

До привітань приєдналися і керівник відділу культури та туризму Семенівської райдержадміністрації Ірина Синенко та директор районної бібліотеки Лідія Шумейко. Ансамбль жіночої ради «Мрія» (керівник Надія Зубренко, акомпоніатор Галина Лавріненко) співали пісні та навіть танцювали.

По-синівськи ніжно, трепетно і зажурено звучать написані О. А. Коськом вірші і проза про родинне гніздо, яке, відчувається, він любить усім серцем і сумує за ним. Він пише так, як багато хто з оточення думає, – просто і відверто, але найбільшою своєю заслугою і нагородою Олександр вважає своїх доньок Юлю і Олю.

Редакція газети «Вісник Семенівщини» приєднується до всіх привітань та бажає Олександру Арсентійовичу творчих злетів, міцного здоров’я, особистого щастя, невичерпної енергії та наснаги у всіх починаннях.

Олена БУГАЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

-9 # белка 17.07.2018, 16:04
розвелося поетів );( і талант на таланті :-* :-*
+7 # мішель 17.07.2018, 16:32
Та хай хоть вони розводяться.а то ще щось таке розведеться.що і на голову не намізе....Від них хоть шкоди ніякої... |-)
+6 # Орион 18.07.2018, 03:58
Цитую белка:
розвелося поетів );( і талант на таланті :-* :-*

Людина хотіла від душі зробити щось приємне для себе, дітей, друзів, односельців. Що не так? Звідки така жовч і сарказм?
+2 # Роза 18.07.2018, 10:52
Довели народ!!!
+3 # Рана 18.07.2018, 14:33
Нічого люди доброго не скажуть. Аби тільки схамить або гамном облить.... А потім дивуються чого в них в житті щось погано....
Молодець чоловік. Розвивається інтелектуально,щось робе для своїх дітей і для людей.
# кука 24.07.2018, 12:06
Мабуть на роботі більше нема чим зайнятись. Коська обісрали, мертвих - обісрали, молодь теж обісрали. А що зробили, як самі царювали?