b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_09_41544278_2133419890015732_8849920326910345216_o.jpg

10-11 вересня у Семенівському районі проведено семінар-практикум на тему: «Організація науково-дослідницької та практичної природоохоронної роботи з дітьми на заповідних територіях».

Організатори заходу: Департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, відділ освіти, молоді та спорту Семенівської райдержадміністрації, відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради.

Семінар відбувся на базі Криворудської ЗОШ І-ІІІ ступенів Семенівської РДА, дендропарку загальнодержавного значення «Криворудський», Семенівського НВК №2 Семенівської селищної ради.

Учасниками заходу були керівники закладів позашкільної освіти та працівники органів управління освітою. Презентувала роботу педагогічного колективу директор Семенівського навчально-виховного комплексу №2 Любов Шудря.

У Криворудській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів до учасників семінару-практикуму звернулися начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи, координації роботи закладів вищої освіти, науки та інноваційної діяльності Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Олена Ухань, начальник відділу освіти Семенівської райдержадміністрації Людмила Лопата, директор Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Віталій Бедніна.

Директор Криворудської школи Павло Бабарика ознайомив присутніх із системою екологічної освіти і виховання школярів та презентував роботу ввіреного йому закладу освіти. Про організацію науково-дослідницької та практичної природоохоронної роботи у творчому учнівському об’єднанні «Друзі природи» розповіла його керівник Валентина Бабарика.

Директор Семенівського Будинку дитячої та юнацької творчості Наталія Вайло поділилася з присутніми досвідом роботи з організації природоохоронної роботи з дітьми у районі. Віталій Бедніна проаналізував досягнення області на всеукраїнському рівні та розповів про діяльність закладів позашкільної освіти в умовах адміністративної реформи. Заступник директора з науково-методичної роботи Людмила Сусахіна довела до відома присутніх рейтинг участі закладів освіти в обласних та всеукраїнських масових заходах.

Учасники творчого учнівського об’єднання «Друзі природи» презентували результати моніторингу культивованої флори дендропарку загальнодержавного значення «Криворудський». Юні аматори екологічного театру «Червона стріла» Криворудської загальноосвітньої школи показали гостям фрагмент зі свого виступу.

Насамкінець пленарного засідання були вручені нагороди. Церемонію нагородження провели Олена Ухань та Віталій Бедніна.

Колектив Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді отримав Диплом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук «Флагман позашкільної освіти України» як абсолютний переможець відкритого Рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників» у категорії «Заклади позашкільної освіти обласного підпорядкування серед профільних закладів позашкільної освіти».

Грамотами і дипломами Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації та Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді нагороджені педагогічні працівники та колективи закладів позашкільної освіти за результатами їх участі у всеукраїнських конкурсах.
Усі учасники семінару-практикуму відвідали дендрологічний парк загальнодержавного значення «Криворудський» та за традицією на згадку висадили іриси сорту Спурія.

Кожен учасник семінару-практикуму одержав підбірку методичної літератури, виданої обласним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді.

Департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+3 # Моя думка 14.09.2018, 05:58
робота НВК 2 в цій галузі ніщо в порівнянні з Худоліївською школою