rda.jpg

12 вересня головою райдержадміністрації Віктором Федоренком проведено нараду із сільськими головами та землевпорядниками Семенівського району.

Обговорено питання, що потребують негайного реагування органів виконавчої влади, одне з яких виготовлення технічної документації із нормативної грошової оцінки земель, виготовлення генеральних планів територій, встановлення меж населених пунктів, проведення інвентаризації земель. У ході наради головам місцевих рад було рекомендовано при формуванні бюджету на 2019 рік передбачити кошти на виготовлення генеральних планів населених пунктів, що входять до складу територіальних громад району, виконання робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, які відносяться до заходів першочергового значення, що впливають на дохідну частину місцевих бюджетів, так як результати нормативної грошової оцінки земель населених пунктів використовуються для визначення розміру земельного податку, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, визначення втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, розробки показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Посадовим особам місцевих рад наголошено на важливості, підставах та перевагах проведення даних робіт та забезпеченні виконання плану-графіка проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів. Присутніх було проінформовано про етапи виконання робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів району та необхідність внесення до Державного земельного кадастру відомостей про встановлення (зміну) меж адміністративно-територіальних одиниць. На даний час потребує також негайного виконання доручення голови облдержадміністрації В.Головка щодо проведення аудиту використання земель сільськогосподарського призначення, для чого розпорядженням голови РДА В. І. Федоренка створено робочу групу, на основі цих даних буде створено єдиний реєстр.

– Маємо нині таку ситуацію: рейдерство – контрольоване, але є питання реєстрації земель і роботи на них. Ми плануємо провести інвентаризацію, тобто розібратися із площами територій, документами та загальною інформацією про ділянки. Зараз більше 60 тисяч гектарів знаходяться в тіні, там не визначені користувачі. Як тільки проведемо перевірки, чітко зрозуміємо ситуацію і тоді отримаємо чудовий результат. Ми зможемо наповнити місцеві бюджети податками й загалом зміцнити соціально-економічний стан у районах, – розповів заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий на нещодавній нараді із земельних питань.

Насамперед потрібно мати вихідні дані, тоді за результатом зроблять баланс: скільки налічується земель, а скільки – використовується. Це дозволить отримати прозору картину, скільки на Полтавщині є приватної, державної та комунальної землі та скільки за її використання сплачується податків. Після того, як ми зведуться всі реєстри, буде видно, хто є користувачем, а хто власником. У результаті матимемо реальну картину використання сільгоспугідь у розрізі сільських і селищних рад та ОТГ. Також побачимо перелік ділянок, які не задіяні в сільгоспвиробництві, визначаться неуспадковані земельні ділянки тощо. Дану роботу заплановано виконати найближчим часом.
Про питання формування бюджетів інформувала начальник фінансового управління РДА Людмила Маркова, проаналізувавши стан наповнення місцевих та районного бюджетів. Обговорено також питання проведення реформування первинної ланки галузі охорони здоров’я, утримання ФАПів, стан укладення декларацій із лікарями сімейної медицини та пов’язане з цим фінансування медичних закладів, підготовки до зими-2018/2019. Головний лікар ЦПМСД Тамара Мазанько наголосила на необхідності активізації роботи із угодами, що значно вплине на виділення коштів Національною службою здоров’я, адже від кількості укладених договорів залежатиме зарплата лікаря та якісне медичне обслуговування населення.

Прес-служба Семенівської райдержадміністрації

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!