b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_19056426_303-.jpg

4 жовтня, Верховна рада України внесла на розгляд Ради нацбезпеки пропозиції щодо введення санкцій проти власників телеканалів «112» та «NewsOne». Якщо РНБО застосує санкції, то компаніям, які володіють каналами анулюють ліцензії, заблокують активи тощо. Це призведе до зникнення їх з ефіру.

Проект Постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) № 9157 за авторством 16 депутатів зареєстрували учора, 3 жовтня. Ініціаторами постанови стали нардепи:

  • Олександр Опанасенко («Самопоміч»);
  • Олег Медуниця («Народний фронт»);
  • Сергій Висоцький («Народний фронт»);
  • Мустафа Найєм («БПП»);
  • Єгор Соболєв («Самопоміч»);
  • Тетяна Ричкова («БПП»);
  • Світлана Заліщук («БПП»);
  • Михайло Бондар («Народний фронт»);
  • Ігор Лапін («Народний фронт»);
  • Андрій Денисенко (позафракційний);
  • Юрій Тимошенко («Народний фронт»);
  • Тетяна Чорновол («Народний фронт»);
  • Андрій Левус («Народний фронт»);
  • Микола Величкович («Народний фронт»);
  • Павло Кишкар (позафракційний);
  • Остап Єднак (позафракційний).

За добу проект встигли опрацювати в комітетах та винести на розгляд Верховної Ради України. Постанову підтримало 229 депутатів, двоє з яких — від полтавських округів. Цього стало достатньо для прийняття рішення. Решта полтавських народних депутатів були відсутні або не голосували.

Округ

Депутат

Фракція

Голосування

144

Сергій Каплін

БПП «Солідарність»

Відсутній

145

Юрій Бублик

Позафракційний

Не голосував

146

Юрій Шаповалов

Відродження

Не голосував

147

Олег Кулініч

Відродження

Відсутній

148

Костянтин Іщейкін

БПП «Солідарність»

За

149

Андрій Река

Народний Фронт

За

150

Костянтин Жеваго

Позафракційний

Відсутній

151

Руслан Богдан

ВО «Батьківщина»

Відсутній

 

Зазначимо, що Юрій Бублик, який відмовився голосувати за чи проти цього рішення, ще три тижні тому у прямому ефірі телеканалу «NewsOne» назвав його ж «рупором Кремля в Україні». Він заявив, що канал необ’єктивно висвітлює новини і припустив, що колись українці прийдуть і «спалять цю хату». Суперечка між ним та журналістами дійшла до того, що ведучий попросив запрошеного нардепа піти.

Згідно з текстом постанови, Верховна Рада схвалила та внесла на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції щодо застосування до семи юридичних осіб персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

До переліку потрапили юридичні власники телеканалу «112»:

  • ТОВ «Аріадна ТВ»;
  • ТОВ «Новий формат ТВ»;
  • ТОВ «ТВ Вибір»;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ»;
  • ТОВ «Лідер ТВ»;
  • ТОВ «Партнер ТВ».

Ці фірми пов’язують із олігархом Віктором Медведчуком.

Також у переліку власник телеканалу «NewsOne» ТОВ «Новини 24 години». За твердженнями ЗМІ, компанія пов’язана з олігархом Андрієм Портновим.

Нардепи запропонували РНБО застосувати до них такі санкції як:

  • блокування активів — тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
  • запобігання виведенню капіталів за межі України;
  • зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;
  • анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності;
  • заборона користування радіочастотним ресурсом України;
  • обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування;
  • повна або часткова заборона вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно із Законом України «Про санкції»;
  • заборона видачі дозволів, ліцензій Націбанку на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави;
  • припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави;
  • заборона передачі технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності;
  • припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, освітніх та спортивних контактів, розважальних програм з іноземними державами та іноземними юрособами;
  • інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України «Про санкції».

Причиною такої пропозиції стало те, що, на думку нардепів, канали «112» та «NewsOne» контролюють українські олігархи, які мають безпосереднє відношення до лобіювання інтересів держави-агресора Російської Федерації на території України. Зокрема через ці ЗМІ вони нібито розповсюджують деструктивні пропагандистські впливи, наслідують дискурсивні практики російської імперсько-шовіністичної пропаганди та поширюють ідеології тероризму.

Рішення нардепів прокоментував голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. На його думку, все виглядає так, що фактично Верховна Рада збирається скасувати чинне законодавство щодо українських медіа або свідомо закликає його ігнорувати.

— Одна справа — звертатися до Ради нацбезпеки і блокувати російських юросіб та російські медіа, а інша — медіа, які працюють в українському правовому полі. Це українські підприємства, які виконують вимоги законодавства. І Нацрада з питань телебачення і радіомовлення і є їхнім регулятором. Я вважаю, що, на сьогодні, це більше політичне рішення. Воно не повинне призводити до прямої дії, бо це буде прецедент, коли українські медіа блокуватимуться у позазаконній площі, — сказав Сергій Томіленко.

Того ж дня, 4 жовтня, Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до статутів Збройних Сил України» № 9036. Згідно зі змінами, серед військових та поліцейських поширили офіційне вітання «Слава Україні», а також звернення «товариш (пан)».

Ініціатором законопроекту був Президент України Петро Порошенко. Його підтримав 271 народний депутат, 4 з яких — від полтавських округів. Цієї кількості стало достатньо для прийняття рішення.

Округ

Депутат

Фракція

Голосування

144

Сергій Каплін

БПП «Солідарність»

Відсутній

145

Юрій Бублик

Позафракційний

За

146

Юрій Шаповалов

Відродження

Не голосував

147

Олег Кулініч

Відродження

За

148

Костянтин Іщейкін

БПП «Солідарність»

За

149

Андрій Река

Народний Фронт

За

150

Костянтин Жеваго

Позафракційний

Відсутній

151

Руслан Богдан

ВО «Батьківщина»

Відсутній

Законом депутати встановили нове військове вітання «Слава Україні» — «Героям слава», впорядкували Ритуал підняття Державного Прапора України, а також замінили звернення «товариш» словами «товариш (пан або пані)» у відповідному відмінку та числі. Тобто слово «пан (пані)» вводиться як альтернатива «товаришу».

Відповідні зміни внесли до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України та Стройового статуту Збройних Сил України.

Раніше закон вже містив таке саме формулювання щодо звернення, але у 2004 році Верховна Рада це скасувала. Крім того, кілька нардепів пропонували замінити слово «товариш» на «друже» — як більш прийнятне в українській мові. Однак, на думку інших, ця ідея потребує доопрацювання — через складність етимології слова «друже».

Закон приймався двома читаннями. Під час другого Рада розширила використання привітання на інші підрозділи сектору безпеки. Його поширили у порядку проходження служби в підрозділах Національної поліції.

Закон набуде законної сили після того, як його підпише Президент, та після його публікації.

https://poltava.to/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+4 # Друг Алины Кабаевой 05.10.2018, 13:09
Все правильно, Пуйло развел в Украине пятую колону и агитирует то за Рабиновича, то за Фельдмана то за Тимошенко то за Цибиштейна...И привлечь к уголовной ответственности...
-16 # святослав 06.10.2018, 22:24
,,друг,, - не знаємо , яке ти відношенні маєш до ,,кабаєвої,, , але ти правий ! ,,Не можна плювати у колодязь , з якого п'єш воду ,, ! Якщо ти живеш у цій країні , і ,,гадиш,, їй - ти ВОРОГ їй ! В Семенівському районі список місцевих ,,членів (,,- справжніх ! ) , п'ятої колони - на сайті semcrai.ucoz.ua .
+3 # Роза 07.10.2018, 09:42
Ой, вей, іще один список!!!!! Який на цей раз, список Пипича?????)))))
+3 # Роза 07.10.2018, 09:42
Сподобався опис списка Пипича: список місцевих членів (справжніх!)
-10 # Oleg 07.10.2018, 14:28
Так у ВВВ поліцаї з такими списками звертались в окупаційну комендатуру,після цього були акції по знищенню активу сел.Навіть самі німці гидували спілкуватись з цією наволоччю.
+6 # мішель 07.10.2018, 15:50
А 5млн. доносів в НКВД теж поліцаї писали.чи то вже інша наволоч??? ^_)
-9 # Oleg 07.10.2018, 18:05
Мішіко,у мене таке відчуття що ти працював у свій час в апараті КГБ,тому що вільно володієш такою інформацією.
+7 # мішель 07.10.2018, 18:38
Бог милував....Це загальнодоступна інформація ;-)
-8 # Містер Фікс 07.10.2018, 19:19
Цитую мішель:
А 5млн. доносів в НКВД теж поліцаї писали.чи то вже інша наволоч??? ^_)

Ні ! На своєму сайті він називає себе Святослав Ярополк!
+4 # Злидня 07.10.2018, 14:23
Цитую святослав:
,,друг,, - не знаємо , яке ти відношенні маєш до ,,кабаєвої,, , але ти правий ! ,,Не можна плювати у колодязь , з якого п'єш воду ,, ! Якщо ти живеш у цій країні , і ,,гадиш,, їй - ти ВОРОГ їй ! В Семенівському районі список місцевих ,,членів (,,- справжніх ! ) , п'ятої колони - на сайті semcrai.ucoz.ua .

Святославе, який же ти все таки "додік"...Як з тобою жінка живе?
-5 # Oleg 07.10.2018, 14:29
Він мабуть і жінку у цей список заніс.
+4 # Я із списка Пипича 07.10.2018, 14:33
Цитую святослав:
,,дСеменівському районі список місцевих ,,членів (,,- справжніх ! ) , п'ятої колони - на сайті semcrai.ucoz.ua .

Перефразовуючи флешмоб Зеленського скажу, Григоріє Миколайовичу, #ІДІТЬ В СРАКУ!
Адмінам прохання не банити і не видаляти коментар. Це флешмоб всеукраїнський
+5 # белка 07.10.2018, 09:50
в мене хоч і неоднозначне ставлення до цих каналів, але якщо в країні почався тиск на змі то це вже далеко не демократія );( );(
+5 # Містер Фікс 07.10.2018, 18:52
Зайшов на сайт! SEm.підар...UA Де СБУ? :ТИ - ГОТОВИЙ ЗАХИЩАТИ СВОЮ ВІТЧИЗНУ ?! ТИ - ГОТОВИЙ СТАТИ ДО ЛАВ УНА - УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ АРМІЇ ?!
Закордонні Частини УПА 24 сентября в 14:06 Наказ # 09241802
+3 # Рибак 07.10.2018, 18:56
сбу вже записалось, а ти? :lol: :lol: :lol:
+5 # Містер Фікс 07.10.2018, 18:53
1. Призначити на посаду виконуючого обов`язки командира П’ятого Легіону УНА (Північний Схід) ветерана Війни за Незалежність у складі ПС та інших добровольчих військових формувань, громадського діяча друга "М’якого" 2. Присвоїти другу "М’якому" позачергове військове звання "Командир Групи" ( генерал-майор).
+4 # Містер Фікс 07.10.2018, 18:54
3. Командиру Групи негайно почати процес формування штабу П’ятого Легіону УНА в місті Харків з пропозицій кандидатів на Бунчужного (начальника штабу), Першого Адьютанта, керівників наступних відділів: СЛР (Служби Людських Ресурсів), Фінансового, Безпеки, Юридичного, Благодійного та Бойового.
+4 # Містер Фікс 07.10.2018, 18:55
4. Розпочати пошук приміщення для штабу та забезпечення прийому заяв від громадян, що бажають вступити в лави П’ятого Легіону УНА.
+4 # Містер Фікс 07.10.2018, 18:56
5. Сприяти формуванню штабів загонів в відповідних обласних центрах та куренів в райцентрах, що належать територіальній зоні юрисдикції П’ятого Легіону. 6. Остаточне затвердження на посаді з присвоєнням відповідного військового звання "Крайовий Командир", згідно Статуту ЗЧ УПА - УНА, за результатами діяльності, уповноважений зробити лише і виключно черговий Національний Український Конгрес.
+4 # Містер Фікс 07.10.2018, 18:57
Крайовий Командир ЗЧ УПА: Russel L. Tash 24 вересня 2018 року. Солт Лейк Сіті, штат Юта. Сполучені Штати Америки. тел. для зверненнь (місцевий)095 358 49 85
-7 # мішель 07.10.2018, 19:10
https://www.youtube.com/watch?v=e0YBVn64MAg
+2 # Містер Фікс 07.10.2018, 18:59
Оце сайт того недолугого Святика! Де СБУ???

Мішіко! Вступай!
+2 # мішель 07.10.2018, 19:28
Цитую Містер Фікс:
Оце сайт того недолугого Святика! Де СБУ???

Мішіко! Вступай!

Тільки після тебе...по старшенству ;-)
+2 # Містер Фікс 07.10.2018, 19:31
Цитую мішель:
Тільки після тебе...по старшенству ;-)

Та я ще відносно тебе молодий!
+2 # мішель 07.10.2018, 19:38
Та не замолажуйся |-)
+2 # мішель 07.10.2018, 19:34
Формування 4 Легіону УНА відбувається на Полтавщині . Про її структуру , мету і завдання , а також ВИМОГИ до тих , хто виявить бажання стати на ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ - УКРАЇНИ під знаменами УНА дізнавайтеся на сторінках ,,Семенівщина за Івана Бубенчика,, та ,, Полтавщина за Івана Бубенчика,, у ФБ .тел.095 358 49 85 .
-6 # Oleg 08.10.2018, 04:54
ст.17 конституції.

На території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом.

На території України не допускається розташування іноземних військових баз.
-6 # Oleg 08.10.2018, 05:02
Почитавши ці опуси двох нездорових людей у мене складається враження що у нас не все гаразд з додержанням деякими громадянами основного закону України.Треба вже вводить закон про тунеядство,щоб державі без діла не бовтались дармоїди які нічого не хочуть робить на благо своєї держави.Подивіться кіно Свайба в Малинівці.Деякі персонажі нагадують двох дописувачів з цього сайту.
-6 # Oleg 08.10.2018, 05:05
Мішіко ти мабуть будеш міністром фінансів цього бандформування,інакше неназвеш,тому що воно створюється всупереч конституції України.
+2 # мішель 08.10.2018, 05:14
ЦЕ ти собі підібрав роль типу генерала жіночого батальйону??? |-)
БАЦ.БАЦ І МИМО...Яшка-артелерист.... :D
-6 # Oleg 08.10.2018, 07:28
Мішіко,попробував би в тій же гамериці або в німеції навіть заікнуться про такі антиконституційні формування і я б подивився де ти був би.
+3 # мішель 08.10.2018, 07:36
В ТЕБЕ ШО...гикавка???Гейропа .гамерика... }(
+3 # мішель 08.10.2018, 07:40
Цитую Oleg:
Мішіко,попробував би в тій же гамериці або в німеції навіть заікнуться про такі антиконституційні формування і я б подивився де ти був би.

ТЮ...А шо я пропагую????Лише навожу цитати із загальнодоступних джерел :-*
-4 # мішель 07.10.2018, 19:02
https://www.facebook.com/100024477459758/videos/297566044402642/UzpfSTEwMDAwNjg5MTYxMTU4Nzo4OTMyOTg0NDc1NDI2MTU
+3 # Містер Фікс 07.10.2018, 19:09
Що пише Пипич: У кулуарах обласної ради говорять ,,ціна цього питання,, була 1000 $ ! Як вам від цього ?! ,,Заздрісно,, ,,Бридко,, ,,Чи байдуже,, ? Нам - ,,БРИДКО,, ...!!!
+3 # Містер Фікс 07.10.2018, 19:11
Чим би не мотивуван своє ГАНЕБНЕ голосування В.Куцовол - нам байдуже ! ТОМУ В.Куцовол ПОПОВНЮЄ районний список КОЛОБОРАНТІВ , які працюють на ВОРОГА ! Сказано , ,,По ділах їхніх , пізнаєте їх,, ! ПАМ'ЯТАЙТЕ ЦЕ ! ПАМ'ЯТАЙТЕ це на виборах , коли Аграрна партія прийде вас ЗНОВУ КУПЛЯТИ ,,за гречку,, ! ПАМ'ЯТАЙТЕ - продаючись їм , ви ЗРАДЖУЄТЕ і ПРОДАЄТЕ СВОЮ ВЛАСНУ КРАЇНУ !
+4 # Містер Фікс 07.10.2018, 19:12
Це про :Депутати надали погодження на вивчення і розробку нафтогазоносних площ на Полтавщині компанії ,,ГолденДеррік,, р о с і й с ь к о г о олігарха Павла Фукса
-7 # Містер Фікс 07.10.2018, 19:15
Ось так оцініть дії Святика!
+5 # Україночка) 08.10.2018, 06:40
ну по рівню демократії і свободи висловлення своєї думки ми точно бистріше ідемо в Росію, ніж в Європу :-?