b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_10_IMG_4609.JPG

Українці вірні традиціям козацтва. Вони продовжують залишатися захисниками своєї землі, володіють неймовірною силою духу і патріотизму, люблять свою землю і не забувають про своє коріння.

Біляківці також підтримують традиції козацтва, влаштувавши святковий концерт із нагоди потрійного свята: Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

Козацькими піснями, хлібом і сіллю зустріли учні шанованих гостей. Адже на свято завітали заступник голови Семенівської РДА Артем Андрійович Даценко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Людмила Віталіївна Лопата, сільський голова Роман Миколайович Мидловець і настоятель Свято-Покровської церкви протоієрей Іван Михайлович Сушінець.

«Світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі й до наших днів воно духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою в повсякчасне заступництво Божої Матері за людський рід, за мир і добро на нашій землі. Для Біляків 14 жовтня теж особливий день, тому що в селі знаходиться храм Покрови Пресвятої Богородиці, з дня відкриття якого у цьому році виповнюється 23 роки», – звернувся до всіх отець Іван.

У своїх виступах запрошені гості побажали присутнім невичерпної енергії, наснаги, позитивних емоцій, мирного неба, завжди залишатися захисниками своєї землі.

Як наголосив директор школи і за сумісництвом отаман козацької організації Біляківської школи Віктор Олексійович Яровий: «Усі ми – нащадки козацької слави, козацьких традицій, козацької мудрості. У наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних, вільних козаків. Тому наше завдання – передавати з покоління в покоління славні традиції козацтва».

Велику увагу було приділено війні на Сході України, де й досі вирішується доля і майбутнє всієї держави. На полі битви наші славні захисники, мужні і сміливі воїни, наші сини. Як зазначила у своєму виступі Л. В. Лопата: «Ми глибоко сумуємо, що за останні дні кількість загиблих наших воїнів зростає. Але щиро віримо – прийде довгоочікуваний мир, усі повернуться додому!»

Шквал емоцій викликав виступ шкільного «Гарту козацького лицарства», який, до речі, в цьому році святкує 23-ю річницю з дня свого заснування. Козаки і козачки виконували акапельно полкові пісні. А бойовий танець, поєднаний з акробатичними номерами, аж перехопив дух.

Порадували запальними танцями і маленькі козачата. Їх весела, невимушена, щира енергетика заполонила серця дорослих гордістю за підростаюче покоління. Запам’ятають цьогорічне дійство і п’ятеро учнів першого класу, яких зарахували до козацьких лав. Дітворі було вручено свідоцтва.

Усіх присутніх зачаровували патріотичні пісні у виконанні гурту «Барви» Семенівського районного Будинку культури, ансамблю «Подоляночка» Поділ-Біляківського сільського клубу та хореографічні постановки колективу «Щаслива зірка» Семенівської музичної школи.

Тож дорогі захисники України, здоров’я вам, щастя, успіхів, благодаті, мирного неба і Божого благословіння.

Олена ДУШКО

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+1 # Друг Алины Кабаевой 17.10.2018, 13:51
С праздником Вас, Козакы!!!!!!!!!!!!!!!!!!!